Wielrennen op TV 13 augustus 2021 | Alle remmen los in Denemarken en Polen, kans Van Vleuten Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 13 augustus 2021 | Alle remmen los in Denemarken en Polen, kans Van Vleuten

Wielrennen op TV 13 augustus 2021 | Alle remmen los in Denemarken en Polen, kans Van Vleuten

Vrijdag, de werkweek zit er weer bijna op! Hoe beter het weekend inluiden dan met enkele knappe koersen op televisie. De Ronde van Denemarken, Ronde van Polen en Ladies Tour of Norway hebben allemaal een interessante koers in petto op de vrijdag. In de Leiderstrui vertelt je waar je de dames en heren live in actie kan zien.

TV en tijden etappe 5 Ronde van Polen 2021

De Ronde van Polen beleefde op donderdag z'n tweede aankomst bergop en daarmee werden de onderlinge verhoudingen weer wat duidelijker. In de vijfde etappe ligt het profiel er niet om: het gaat de hele dag op en neer, garantie voor spektakel dus. Na een pittige aanloop met drie beklimmingen van eerste categorie, wordt de ritzege verdeeld op een lokale finalelus, die enkele malen wordt afgelegd. De benen zullen hier spreken, verstoppen is geen optie.

De renners vertrekken net als op de andere dagen pas laat, namelijk om 14.30 uur. Dat komt omdat de finishtijd andermaal gepland is rond de klok van 18.45 uur. Het is een kleine schande dat we dit jaar geen livebeelden kunnen aanbieden op de nationale televisie in Nederland, Polen is kennelijk niet interessant genoeg. In België is het wel te zien, via Pickx Sports. Gelukkig is In de Leiderstrui er na afloop wel bij met een uitgebreid wedstrijdverslag, waarin we in geuren en kleuren het verloop van de etappe zullen vertellen.

TV en tijden etappe 4 Ronde van Denemarken 2021

Gelukkig is er vrijdag wel beeld van de vierde etappe in de Ronde van Denemarken. De koers verveelt nog geen moment en dat zal in de vierde rit niet anders zijn. Ook hier zal het de hele dag op en af gaan, met ook hier in de finale een lokale lus, die de renners vier keer voor de kiezen krijgen. Wie z'n klimbenen in het hotel laat liggen, komt deze dag bedrogen uit. Het zal oorlog worden, helemaal omdat het de laatste rit in lijn is. Op zondag volgt alleen nog een tijdrit.

De vierde etappe in Denemarken begint om 13.15 uur en finisht rond de klok van 17.45 uur. De oven kan zodoende alvast aan voor de pizza, die kan er na de meet meteen in. Eurosport verzorgt livebeelden van de koers en wel vanaf 15.50 uur, op zowel Eurosport 1 als de Eurosport Player. Zo kun je de laatste twee uur van de koers met eigen ogen zien wie zich de beste uitgangspositie verschaft richting de tijdrit op zondag.

TV en tijden etappe 2 Ladies Tour of Norway 2021

De eerste etappe in de Ladies Tour of Norway was al interessant met de finish heuvelop, de tweede rit in lijn is ook het kijken waard. In een etappe van 145 kilometer trekken de dames van Askim naar Mysen. Dat gaat lekker Noors op en af, met de vergezichten waar je bij weg kan dromen. In de finale kunnen klimsters zoals Annemiek van Vleuten dan nog iets proberen. Een pittig klimmetje op acht kilometer van de finish wordt er misschien wel te veel aan voor veel sprinters.

Eurosport zendt ook van deze etappe de livebeelden uit, al overlappen die helaas wel met het grootste deel van de rit in Denemarken. De live-uitzending begint om 16.00 uur. Zodoende komen we er twee uur na de officiële start in, met de finish gepland rond de klok van 18.00 uur. Wie wil kijken, heeft wel een abonnement nodig op de Eurosport Player.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws