Wielrennen op TV 25 augustus 2022 | Waar inschakelen voor eerste bergrit Vuelta en clash tussen Jakobsen en Kooij? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 25 augustus 2022 | Waar inschakelen voor eerste bergrit Vuelta en clash tussen Jakobsen en Kooij?

Wielrennen op TV 25 augustus 2022 | Waar inschakelen voor eerste bergrit Vuelta en clash tussen Jakobsen en Kooij?

Donderdag 25 augustus staat de eerste bergrit in de Vuelta a España op het programma, terwijl in de Ronde van Duitsland uitgekeken wordt naar een clash tussen Fabio Jakobsen en Olav Kooij. In de Leiderstrui vertelt u meer over waar en hoe laat u kunt inschakelen om niks te missen.

TV en tijden etappe 6 Vuelta a España 2022

Donderdag staat de eerste echte bergetappe van de Vuelta a España op het programma. Over 181,2 kilometer wordt er van Bilbao naar San Miguel de Aguayo gereden, waar de finishstreep is getrokken op de Pico Jano (12,6 kilometer, aan 6,5 procent). Voor deze beklimming krijgen de renners ook nog de Collada de Brenes (6,8 kilometer, aan 8,2 procent) voor de kiezen, dus de klassementsrenners moeten voor het eerste echt bij de les zijn deze ronde.

Het startschot wordt donderdagmiddag om 12.37 uur gegeven, terwijl men dik vijf uur later rond 17.30 uur aan de finish wordt verwacht. Dit alles is vanaf 14.30 uur live te zien op het hoofdkanaal van Eurosport of de Eurosport Player. Bij Sporza (op Eén) schakelen ze vanaf 15.50 uur live in, terwijl u op In de Leiderstrui de gehele dag het liveblog kunt volgen. Na afloop staat er zoals elke dag een uitgebreid wedstrijdverslag online, direct na de etappe.

TV en tijden etappe 1 Ronde van Duitsland 2022

De Ronde van Duitsland werd woensdag afgetrapt met een zeer korte proloog over 2,7 kilometer. Op donderdag staat de eerste echte rit op het programma en deze voert de renners over 171,7 kilometer van Weimar naar Meiningen. Onderweg staan er wat lastige obstakels op het programma, maar deze moeten de sprinters in de ronde niet in de weg staan. Een goede kans dus voor Fabio Jakobsen, Olav Kooij en Caleb Ewan om hun eerste slag te slaan.

De renners staan donderdag om 12.30 uur aan het vertrek voor de eerste etappe in lijn, waarna ze na dik vier uur rond 16.50 uur aan de finish worden verwacht. Via Eurosport kunt u vanaf 15.00 uur inschakelen, maar daarin bent u wel afhankelijk van een abonnement op de Eurosport Player. Heeft u de beschikking over de Duitse TV-zender ARD, dan kunt u daar vanaf 16.05 uur inschakelen voor het slot van de etappe.

TV en tijden etappe 3 Tour Poitou - Charentes en Nouvelle Aquitaine

Ín Frankrijk staat alweer de derde etappe in de Tour Poitou - Charentes en Nouvelle Aquitaine op het programma. Deze begint 09.30 uur ’s ochtends met een vlakke etappe over 90,7 kilometer en wordt ’s middags om 15.00 uur vervolgd met een vlakke individuele tijdrit van 18,3 kilometer. De wedstrijden zijn niet live op TV te zien, maar In de Leiderstrui komt na afloop met een verslag op haar website.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws