Wielrennen op TV 29 mei 2022 | Zes (!) koersen en je kunt ze allemaal live bekijken Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 29 mei 2022 | Zes (!) koersen en je kunt ze allemaal live bekijken

Wielrennen op TV 29 mei 2022 | Zes (!) koersen en je kunt ze allemaal live bekijken

Waarom twee of drie koersen als het er ook zes kunnen zijn? 29 mei 2022 is zo'n typische wielerdag, waarop je ogen tekort komt om alles te kunnen volgen. In de Leiderstrui vertelt je waar je al deze wielerwedstrijden toch kunt bekijken.

TV en tijden etappe 21 Giro d'Italia 2022

We beginnen natuurlijk met de Giro d'Italia, die op zondag wordt afgesloten met een tijdrit in Verona. De eerste renner vertrekt om 13.55 uur en de laatste renner - Jai Hindley - wordt rond de klok van 17.10 uur binnen verwacht.

Je kunt het hele spektakel, net als de vorige drie weken, bekijken via Eurosport. Via Eurosport 1 en de Eurosport Player is de sportzender er van het begin tot het einde bij. Vanaf 13.30 uur wordt er ingeschakeld met de voorbeschouwing.

TV en tijden etappe 6 Ronde van Noorwegen 2022

Ook in de Ronde van Noorwegen staat de laatste etappe op het programma. Rit zes is er in principe één voor de klassementsrenners, met een lokaal circuit en een lastig klimmetje in de finale. Remco Evenepoel won al drie etappes en domineert in Noorwegen. Kan hij op de slotdag kwartet spelen?

De start wordt om 12.10 uur gegeven en de renners worden rond de klok van 16.00 uur binnen verwacht. Wie de beelden wil zien, kan vanaf 13.30 uur terecht op de Eurosport Player.

TV en tijden etappe 4 Boucles de la Mayenne 2022

In Frankrijk wordt de vierde en laatste etappe van de Boucles de la Mayenne gereden. Benjamin Thomas van Cofidis verdedigt daar op de slotdag een voorsprong van slechts drie seconden op nummer twee Benoît Cosnefroy van AG2R. Maar er zijn nog veel meer die zullen dromen van het eindklassement.

De vierde etappe zit vol klimwerk en wordt afgesloten met een lastig lokaal rondje rond Laval. Om 12.30 uur begint de etappe, die je vanaf 14.15 uur live kunt bekijken via de Eurosport Player. De renners worden rond 17.00 uur aan de finish verwacht.

TV en tijden Marcel Kint Classic 2022

In België is het zondag tijd voor een eendagskoerske! De Marcel Kint Classic valt misschien wat weg tussen al dat andere wielergeweld, maar is zeker het bekijken waard. De wedstrijd kent onverharde wegen, flink wat klimwerk en een leuke finale in Zwevegem.

Je kunt de Belgische wedstrijd op twee manieren live bekijken. Via de Eurosport Player kun je om 15.15 uur kijken naar de laatste dik twee uur van de race. Sporza zendt ook livebeelden uit in de uitzending, die om 15.00 uur begint op televisie.

TV en tijden etappe 6 Thüringen Ladies Tour 2022

D-Day in Duitsland voor de vrouwen! Na vijf pittige dagen wordt daar de Thüringen Ladies Tour afgesloten met een heuvelachtige rit rond Altenburg. Behoudt Alexandra Manly haar middels drie (!) ritzeges opgebouwde voorsprong? Daar lijkt het toch wel op. Net als Evenepoel in Noorwegen kan zij ook voor haar vierde dagzege gaan.

De vrouwen worden om 13.18 uur weggestuurd voor een etappe van 104 kilometer. De finish wordt rond 15.45 uur verwacht. Eurosport is er met de Eurosport Player live bij vanaf 14.00 uur.

TV en tijden etappe 3 RideLondon Classique 2022

Tot slot de RideLondon Classique in Groot-Brittannië! Lorena Wiebes won de eerste en de tweede etappe en lijkt ook topfavoriete om haar hattrick te completeren. Op de slotdag wordt door Londen gereden, wat voor schitterende beelden zal zorgen.

De laatste etappe van 85 kilometer begint pas om 16.45 uur Nederlandse tijd, zodat je na de Giro ook nog wat te kijken hebt! De Eurosport Player is ook hier je beste vriend, vanaf 16.30 uur. De finish wordt rond 19.00 uur verwacht in de Engelse hoofdstad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws