🎥 Windvlaag zorgt voor massale valpartij in Strade Bianche: veel favorieten getroffen Wielrennen
Wielrennen

🎥 Windvlaag zorgt voor massale valpartij in Strade Bianche: veel favorieten getroffen

🎥 Windvlaag zorgt voor massale valpartij in Strade Bianche: veel favorieten getroffen

Een valpartij op zo'n honderd kilometer van de finish van de Strade Bianche heeft de hele koers op zijn kop gezet. Een windvlaag zorgde ervoor dat het halve peloton tegen de grond ging, waaronder favorieten als Julian Alaphilippe, Tiesj Benoot, Tadej Pogacar en Matej Mohoric. Die laatste moest de race zelfs verlaten.

Het is nog afwachten waar de plotselinge windvlaag vandaan kwam of wat de oorzaak was, maar feit is dat het halve peloton plots tegen de grond/grind ging. Vele renners bleven achter in het Toscaanse landschap, waarvan Benoot één van de grootste slachtoffers bleek. Ook Julian Alaphilippe bleef lang achter na een salto.

Naast Benoot moest ook onder meer Michael Matthews er de brui aan geven, meldde zijn ploeg Team BikeExchange-Jayco enkele minuten na de crash. Ook Gianni Vermeersch, Victor Campenaerts, Michael Gogl, Matej Mohoric en Brent Van Moer moesten opgeven.

3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws