Woods rijdt in verkeerd tijdperk: 'Met deze vorm had ik drie jaar geleden tien races gewonnen' Wielrennen
Wielrennen

Woods rijdt in verkeerd tijdperk: 'Met deze vorm had ik drie jaar geleden tien races gewonnen'

Woods rijdt in verkeerd tijdperk: 'Met deze vorm had ik drie jaar geleden tien races gewonnen'

Michael Woods zet het rijden van een klassement in de Tour de France uit zijn hoofd. De 35-jarige Canadees van Israel Start-Up Nation heeft afgelopen zomer gemerkt dat hij niet de kwaliteiten heeft om drie weken te wedijveren met de besten ter wereld.

Woods werd in 2017 nog keurig zevende in de Vuelta a España, maar de puncher heeft gemerkt dat het niveau van toen anno 2021 niet meer toerijkend is. 'Als ik de vorm die ik nu heb drie jaar geleden had gehad, had ik waarschijnlijk tien races gewonnen. Het niveau in het peloton is op een nieuw level. Ik heb het getroffen met de generatie waar ik tegen moet koersen', zo knipoogt Woods in gesprek met Cyclingnews.

Hij vervolgt: 'De vermogens, trainingen, het materiaal; alles is meer competitief. De nieuwe generatie van de laatste twee à drie jaar is fenomenaal. Veel renners vertellen mij dat ze hun beste waardes rijden, maar dat ze het moeilijk hebben om te wedijveren met deze gasten. De Covid-periode heeft iedereen hongerig gemaakt en dat veranderde de manier van koersen. We reden plots iedere race alsof het de laatste was. Die agressieve manier van koersen is gebleven.'

Ardense klassiekers en Tour-etappes als nieuwe doelen

De routinier kan tegen beter weten in doorgaan met klassementen, maar hij richt zich liever op wedstrijden die hij kan winnen. Bij Israel Start-Up Nation is hij naar eigen zeggen een betere renner geworden, dus is er volop vertrouwen voor 2022. 'Ik reed goed in Romandië en Zwitserland, dus dachten we dat een klassement in de Tour mogelijk was. Ik zou blij zijn geweest met een vijfde plaats en ik ben blij dat ik ervoor gegaan ben. Ik heb echter ook beseft dat ik in de toekomst niet meer voor het klassement ga in de Tour. Ik heb niet de volledige kwaliteiten om te winnen. Rijden voor etappes past meer bij mij. In 2022 wil ik die grote zege, constanter en meer succesvol zijn. De Ardense klassiekers zijn mijn doel, net als ritzeges in de Tour. Ik ben misschien 35, maar rijd beter dan ooit.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws