Woods (Ruta del Sol) en Declercq (Volta Algarve) ziek naar huis, Baroncini breekt arm Wielrennen
Wielrennen

Woods (Ruta del Sol) en Declercq (Volta Algarve) ziek naar huis, Baroncini breekt arm

Woods (Ruta del Sol) en Declercq (Volta Algarve) ziek naar huis, Baroncini breekt arm

De Ruta del Sol en Ronde van de Algarve worden vooral geteisterd door het coronavirus, dat overal op de loer ligt. Maar er stappen natuurlijk ook renners om andere redenen af. Na de eerste dag was het in beide koersen al raak.

Michael Woods ging als kopman naar de Ruta del Sol, maar de Canadees van Israel-Premier Tech geeft er na één dag de brui aan. De klimmer is ziek en dat was hij eigenlijk in de aanloop naar de wedstrijd ook al. Woods leek de Ruta del Sol te missen, maar was op tijd hersteld om toch te starten. In de tweede etappe stapte hij niet meer op, nadat hij in de eerste rit nog keurig in het eerste peloton was gefinisht.

Woods' ploeggenoot Guy Niv haalde de finish van de eerste etappe in Andalusië niet eens. De Israeliër was betrokken bij een val en moest opgeven. Na onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat Niv geen breuken heeft opgelopen. Hij wordt nog wel verder onderzocht, zo meldt Israel-Premier Tech via de officiële kanalen.

Baroncini kent valse start bij Trek-Segafredo

Ook in de Ronde van de Algarve werd woensdag gevallen en met ernst. Filippo Baroncini van Trek-Segafredo brak bij een crash op twaalf kilometer van de streep zijn arm, meldt zijn ploeg. Juan Sebastián Molano van UAE-Team Emirates lag er ook bij en viel hard op zijn hoofd. De Colombiaanse spurter werd door zijn team meteen uit de wedstrijd gehaald en wordt verder onderzocht.

Quick Step-Alpha Vinyl moet in de Ronde van de Algarve verder zonder superknecht Tim Declercq. De Belg kampt met maagproblemen en geeft er om die reden de brui aan. Geen fijn nieuws, zo iets meer dan één week voor de Omloop Het Nieuwsblad.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws