Wurf weet van geen ophouden: halve marathon aan 15 km/u gelijk na finish Parijs-roubaix Wielrennen
Wielrennen

Wurf weet van geen ophouden: halve marathon aan 15 km/u gelijk na finish Parijs-roubaix

Wurf weet van geen ophouden: halve marathon aan 15 km/u gelijk na finish Parijs-roubaix

260 kilometer van Parijs-Roubaix met bijna zestig kilometer aan helse kasseien. Het is voor de amateurwielrenner een nachtmerrie, maar ook menig wielerprof moet de meerdere erkennen in de Hel van het Noorden. Dan heb je echter ook nog gevallen als Cameron Wurf, die na de koers nog doodleuk een halve marathon liep!

De 39-jarige Australiër van INEOS Grenadiers begon na zijn initiële wielerpensioen in 2014 aan een Triathlon-carrière, om vervolgens in 2020 weer terug te keren in de koers. Dat die twee disciplines goed te combineren zijn, bewees hij in de uurtjes na Parijs-Roubaix nog maar eens. Zoals te zien op Twitter, rende hij als cooling-down nog even 21,2 kilometer aan iets meer dan vier minuten per kilometer.

Dat wielrenners soms van een andere planeet lijken te komen, wordt daarmee maar weer eens bevestigd. Nadat Wurf 128e wist te eindigen op 22 minuten en 44 seconden van Mathieu van der Poel nog een halve marathon lopen, is voor weinig stervelingen weggelegd. Of Wurf naderhand ook nog een paar kilometer heeft gezwommen om zijn triathlontraining af te ronden, valt nog te bezien, maar niet uit te sluiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws