Yates verlegt de focus na eindzege Romandië: 'Pogacar zo goed mogelijk helpen in de Tour de France' Wielrennen
Wielrennen

Yates verlegt de focus na eindzege Romandië: 'Pogacar zo goed mogelijk helpen in de Tour de France'

Yates verlegt de focus na eindzege Romandië: 'Pogacar zo goed mogelijk helpen in de Tour de France'

Adam Yates (UAE Team Emirates) schreef in zijn carrière al meermaals een rittenkoers van ongeveer zeven etappes op zijn naam, zoals de UAE Tour en de Ronde van Catalonië. Op 30 april 2023 mocht hij officieel ook de eindzege in de Ronde van Romandië, de koers waar hij dit jaar voor het eerst aan meedeed, bijschrijven op zijn palmares. Tegenover de camera van Cycling Pro Net blikt hij terug op zijn Zwitserse zegetocht.

'Het voelt goed om in mijn eerste deelname aan deze ronde gelijk te winnen', aldus de gelukkige tweelingbroer van Simon Yates. 'Ik wil graag iedereen binnen de ploeg bedanken. In deze slotetappe hebben we de koers perfect gecontroleerd. Deze overwinning gaan we sowieso flink vieren.'

Naar eigen zeggen last Yates na de Ronde van Romandië een korte periode van rust in, om vervolgens (op hoogte) het trainen weer op te pakken. De 30-jarige Brit richt zich hoofdzakelijk op de Tour de France, waar hij naar alle waarschijnlijkheid in dienst zal rijden van topfavoriet Tadej Pogacar. 'We hebben de grote favoriet voor de eindzege in de ploeg. Ik hoop dat ik in topconditie aan de start van de Tour kan verschijnen om hem zo goed mogelijk te helpen.'

De kans is natuurlijk altijd aanwezig dat Pogacar niet op tijd hersteld is voor La Grande Boucle. In dat geval zou Yates zich namens de ploeg uit het Midden-Oosten tot de meest vooruitgeschoven pion voor het algemeen klassement ontpoppen. Daar wil de Engelse klassementsrenner vooralsnog niets van weten. 'Hij gaat sowieso goed zijn. Zelfs met de blessure gaat hij in orde zijn. Daar twijfelen het team en ik niet aan', is hij lovend over de Sloveense veelvraat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws