📸 Zijn de GOAT's al aanwezig voor Parijs-Roubaix? Kudde geiten graast kasseien van Bos van Wallers schoon Wielrennen
Wielrennen

📸 Zijn de GOAT's al aanwezig voor Parijs-Roubaix? Kudde geiten graast kasseien van Bos van Wallers schoon

📸 Zijn de GOAT's al aanwezig voor Parijs-Roubaix? Kudde geiten graast kasseien van Bos van Wallers schoon

Over minder dan een maand staat met Parijs-Roubaix (7 april) opnieuw de Hel van het Noorden op het programma. De Franse voorjaarsklassieker wordt grotendeels over kasseien verreden en het is bijna ieder jaar traditiegetrouw een race tegen de klok om de kilometerlange stroken op tijd berijdbaar te maken.

Sommige dikke stenen staan namelijk zo schots en scheef dat het voor de renners echt gevaarlijk wordt. Daar wordt nu op geanticipeerd door nieuwe kasseien in de plaats te steken. Parijs-Roubaix telt immers 259 kilometer en dertig kasseistroken, dus er op tijd aan beginnen is sowieso een must.

Lees verder onder de tweet.

Waar meestal veruit de slechtste kasseistrook is, is het Bos van Wallers-Arenberg. Tussen de bomen moeten de renners 2,4 kilometer over de vijfsterrenstrook dokkeren en dat gaat meestal gepaard met valpartijen en mechanische miserie. Tussen de kasseien ligt er zelfs mos of gras, dat nu werd verwijderd door... geiten.

Lees verder onder de tweet.

Ondergelopen kasseistroken tijdens GP Denain?

Dat de werkzaamheden geen overbodige luxe vormen, is alleszins een understatement. Zo staat aanstaande donderdag de GP Denain op het programma, die net als het Monument in Noord-Frankrijk verreden wordt . De wedstrijd kent echter een stuk minder kasseistroken dan de Helleklassieker en heeft zodoende het stempel van mini-Parijs-Roubaix verkregen.

Met de plaats op de kalender, ongeveer een maand voor Parijs-Roubaix, is het ook een ideale wedstrijd voor voorjaarscoureurs om de benen en het materiaal te testen voor het grote werk in april. Twee dagen voor de doorkomst van de renners stond een van de stroken wel nog onder water en ook de rensters van SD-Worx ProTime kwam vorige week tijdens hun verkenning van de Hel van het Noorden in een waterballet terecht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws