Deze supplementen kunnen je wielrenprestaties bevorderen (Ad) Advertorial
Advertorial

Deze supplementen kunnen je wielrenprestaties bevorderen (Ad)

Deze supplementen kunnen je wielrenprestaties bevorderen (Ad)

Iedere sport heeft zijn eigen uitdagingen. Als wielrenner wil je natuurlijk mooie afstanden rijden, op een tempo dat bij je conditie past. Als je regelmatig op de fiets zit, vraagt dat veel van je lichaam. Een gezonde voeding, vol van vitamines en mineralen, mag dan ook zeker niet ontbreken. Want elementen als magnesium en eiwitten helpen niet alleen om je lichaam sterk te houden. Het zorgt ook voor een voorspoedig herstel van je energie na een lange wielrentocht.

Een wielrenner die een uur fietst, verbruikt gemiddeld tussen de 650 en 700 calorieën. Vergeleken met het verbruik tijdens een wandeling van een uur, is dat twee keer zoveel. Dit geeft wel aan dat wielrennen een intensieve sport kan zijn. Uiteraard is het totale verbruik per persoon verschillend. De snelheid waarmee je fietst, heeft onder andere invloed op het werkelijke calorieverbruik. Heb je wind tegen, dan verbruik je meer calorieën dan dat je wind mee hebt. De calorieën zijn een goed meetinstrument. Maar het is niet het enige dat je lichaam verbruikt. Want de brandstof onder het fietsen wordt ook gevormd uit de eiwitten, vitamines en magnesium die je lichaam opgeslagen heeft. En dus is het goed om hier rekening mee te houden.

Eiwitten voor spierkracht

Tijdens het fietsen doe je een groot beroep op je lichaam. Vooral je bovenbenen en je kuiten, je hamstrings, moeten hard werken. Om een intensieve wielrentocht vol te kunnen houden, hebben je spieren veel energie nodig. Je spierkracht komt voor een groot deel uit eiwitten. Deze eiwitten haal je uit je voeding en kunnen dierlijk of plantaardig zijn. Eiwitrijk voedsel is bijvoorbeeld zuivel, eieren en vlees als kip. Maar ook in soja, groenten en noten zitten veel eiwitten.

Multivitamines voor weerstand

Als je veel van je lichaam vraagt, kan je weerstand daaronder te leiden hebben. Het is dus belangrijk dat je voldoende vitamines uit je dagelijkse voeding haalt die je weerstand op peil houden. Bekende vitamines als vitamine C komen veel in fruit voor. Vitamine B, die belangrijk is voor een goede stofwisseling, haal je uit zuivelproducten, granen en groenten en fruit.

Magnesium voor minder vermoeidheid

Ga je regelmatig wielrennen en maak je daarbij lange afstanden? Dan heeft je lichaam misschien niet altijd de tijd om helemaal te herstellen tussen trainingsdagen en wedstrijddagen. De vermoeidheid in je lichaam houdt langer aan dan je eigenlijk zou willen. Met magnesium kun je op verschillende manieren je lichaam ondersteunen. Magnesium helpt bijvoorbeeld om het vocht in je lichaam in een goede balans te houden. Daarnaast zorgt magnesium voor gezonde spieren en voor een gezond zenuwstelsel. Als je mineralenhuishouding in balans is, zul je je minder vermoeid voelen. Bovendien zorgt magnesium ervoor dat de voeding die je eet, ook werkelijk omgezet wordt in energie voor je lichaam.

Magnesium komt van nature voor in fruit als bananen en groenten als spinazie. Ook amandelen bevatten veel magnesium. Door gevarieerd te eten kun je al voor een groot deel voorzien in de behoefte van je lichaam tijdens het wielrennen. Op de dagen dat je daarbij extra ondersteuning kunt gebruiken, kies je voor aanvullende voedingssupplementen. Dit kan alleen magnesium zijn, of je gaat voor een aanvulling met vitamine B6.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws