Hoe deden de bookmakers het tot nu toe tijdens de Giro? (Ad) Advertorial
Advertorial

Hoe deden de bookmakers het tot nu toe tijdens de Giro? (Ad)

Hoe deden de bookmakers het tot nu toe tijdens de Giro? (Ad)

‘Wie zijn de favorieten volgens de bookmakers?’ Je hoort het al jaren, maar sinds oktober vorig jaar mogen we in Nederland ook daadwerkelijk online wedden op onder andere wielrennen. Dit is dan ook de eerste editie dat er legaal gewed kan worden op de Giro d’Italia. Over iets meer dan een maand geldt natuurlijk hetzelfde voor de Tour de France.

De bookmakers gebruiken verschillende datamodellen om de uitkomsten van verschillende sportevenementen te voorspellen. Hierop worden de quoteringen gebaseerd die worden aangeboden voor specifieke evenementen. Een quotering staat voor een bepaald kanspercentage en daarom is het interessant om eens te kijken hoe de bookmakers het tot dusver deden.

Wat voorspelden de bookmakers?

We vroegen Bookmakersnieuws.nl wat de quoteringen van de eerste vier winnaars waren. Op de website, die volledig gericht is op het wedden op sport, wordt dagelijks een voorspelling gedaan voor iedere etappe. Daarnaast kijkt men naar de verschillende quoteringen, omdat het belangrijk is om de aanbieders met elkaar te vergelijken als je gaat wedden op de Giro d’Italia. Je moet er immers voor zorgen dat je altijd zelf de beste deal krijgt.

Voor de eerste etappe was er een overduidelijke favoriet en dat was Mathieu van der Poel. Hij maakte de verwachtingen waar en dat was niet heel gek. Als we kijken naar de quoteringen die alle bookmakers gaven voor een overwinning van Mathieu van der Poel, dan lag dit overal tussen de 2,00 en 2,50. Er was een bookmaker die het aandurfde om een promotie aan te bieden op deze overwinning. Spelers kregen hierdoor zelfs 4,00 keer hun inleg als Van der Poel zou winnen.

De tweede etappe ging tegen de voorspellingen van de bookmakers in. De tijdrit zou volgens de bookmakers prooi worden van Dumoulin of Van der Poel. De Nederlanders eindigden wel op het podium, maar het hoogste podium was bestemd voor Simon Yates. De quotering voor Yates verschilde enorm bij de bookmakers, maar lag overal tussen de 35 en 51. Dat komt neer op zo’n 2% kans voor een overwinning van de Brit voorafgaand aan de rit.

Voorafgaand aan de laatste Hongaarse etappe werden Caleb Ewan en Mark Cavendish gezien als de grote favorieten. Uiteindelijk kregen de bookmakers gelijk met Cavendish, want hij schreef de derde etappe op zijn naam. De quotering voor een overwinning van Cavendish schommelde bij de verschillende partijen tussen de 2,75 en 3,25. Al met al een prima voorspelling van de bookies.

De vierde etappe was een lastige om te voorspellen, maar toch lukte het de bookmakers. Favorieten zoals in de eerste drie etappes, met een quotering lager dan 4, waren er dit keer niet. De renner met de laagste quotering, en dus volgens de bookmaker een lichte favoriet, was Lennard Kämna. Een overwinning van Kämna kreeg een quotering van 12,00. Dat komt neer op zo’n 8% kans op de etappewinst.

Wedden op wielrennen is in Nederland populair en sinds de opening van de markt (oktober 2021) wint het aan populariteit. Ook de successen van Nederlandse wielrenners draagt bij aan deze stijging.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news