López hinkt voor vrijdag op twee gedachten: 'We willen een goed klassement met Ciccone' Wielrennen
Wielrennen

López hinkt voor vrijdag op twee gedachten: 'We willen een goed klassement met Ciccone'

López hinkt voor vrijdag op twee gedachten: 'We willen een goed klassement met Ciccone'

Juan Pedro López rijdt sinds de vierde etappe (dinsdag) in de roze trui en na twee sprintetappes krijgt de Spanjaard vrijdag voor het eerst te maken met een lastige etappe. Het plan van zijn ploeg Trek-Segafredo is om de trui te verdedigen, maar ook om kopman Giulio Ciccone goed te beschermen. Dat laat López weten na afloop van de zesde etappe van de Giro d'Italia.

De etappe van donderdag is er niet één die we over een aantal jaar nog goed zullen herinneren. Diego Rosa kreeg als enige vluchter al snel de ruimte van het peloton, waarna ze het wel best vonden. Er ontstond een wandeletappe waar u net zo goed de laatste dertig kilometer had kunnen inschakelen. Op dat moment werd Rosa gegrepen en werden de sprinterstreinen in stelling gebracht.

In het restant van de etappe gebeurde er overigens weinig, tot de laatste honderden meters. Fernando Gaviria reed bijna de sprinttrein van Team DSM in de hekken, terwijl er tussen de overige favorieten een interessante strijd ontstond. Mark Cavendish ging als eerste aan, maar werd al snel overvleugeld door Caleb Ewan. De Australiër moest echter zijn meerdere erkennen in Arnaud Démare, die hem op de streep nipt de baas was.

López gaat vrijdag tweehonderd procent zijn best doen

López kwam als 69e binnen en kijkt vooruit naar vrijdag, wanneer er flink wat hoogtemeters moeten overwonnen. 'Morgen hebben we een lastige etappe. Het plan van het team is hetzelfde als op de eerste dag. We willen een goed klassement rijden met Ciccone, maar we willen ook de roze trui houden. Ik ga tweehonderd procent mijn best doen.'

De 24-jarige López heeft in het algemeen klassement een voorsprong van 38 seconden op Lennard Kämna en 58 seconden op Rein Taaramäe. Dat waren zijn twee medevluchters van dinsdag, toen Kämna voor López en Taaramäe de overwinning greep. De eerste klassementsrenner die volgt is Simon Yates, op 1.42 minuut. López kan dus van meerdere kanten aanvallen verwachten, maar moet ook denken aan het klassement van Ciccone. De Italiaanse kopman staat negentiende in het klassement, op 2.32 minuten van López.

Kämna gaat er vrijdag vol voor: 'Morgen wordt het super zwaar'

Kämna staat tweede in het algemeen klassement, maar is ook in het bezit van de bergtrui, waar hij inmiddels een grote voorsprong te pakken heeft. Hij doet na afloop zijn verhaal op de ploegsite, waar hij vooruitblikt op de etappe van vrijdag. 'Vandaag was een vrij gemakkelijke dag voor ons en ik denk dat het me goed heeft gedaan om mijn benen iets te laten herstellen. Morgen wordt het super zwaar en ik verwacht een zware race, maar ik zal proberen zo lang mogelijk te overleven. Ik kan op dit moment niet met zekerheid zeggen of de blauwe trui een definitief doel zal zijn, maar we moeten gewoon zien hoe het gaat.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws