Van der Poel laat commentatoren over de hele wereld schreeuwen van ongeloof Algemeen nieuws

Van der Poel laat commentatoren over de hele wereld schreeuwen van ongeloof

Door Bram van der Ploeg 22 april 2019 | 16:10


De overwinning van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race was groots, meeslepend en bovenal verrassend. De Nederlander kwam uit geslagen positie nog terug voor de sprint en dat is het best te horen aan alle commentatoren aan de meet. Die gingen stuk voor stuk door het lint.

Van der Poel, die in de laatste kilometers op eigen kracht de achtervolgende groep terug vooraan bracht, begon op enkele honderden meters van de streep al met sprinten om Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang nog in te lopen. Dat lukte. Het commentaar van de plaatselijke zender L1 is het meest enthousiast. Let vooral op de 'Aaaahh' van ongeloof:

Ook de NOS deed live verslag van de Amstel Gold Race en Herbert Dijkstra was in zijn positie al net zo vol ongeloof. Mooier nog was het verslag op de radio. Bij Radio 1 wisten de mensen niet meer waar ze het zoeken moesten:

En Italië? Die werden ook gek. De 'Mama mia' spreekt het best tot de verbeelding, op het moment dat Van der Poel snel naar de voorste twee mannen ramt. 

'Dit is toch niet te geloven zeg, dit heb ik nog nooit gezien!' De woorden van Karsten Kroon dreunen na als Van der Poel over de finish rijdt en naar zijn helm grijpt. De co-commentator van Eurosport houdt het niet meer als zijn landgenoot gaat staan om te sprinten. Beluister het hier.

Tot slot zijn er nog de Engelsen, die het altijd beter weten te verwoorden dan wie dan ook. Woorden als 'Incredible' klinken toch net even wat fijner na zijn bizarre sprint. 

(foto: screenshot Sporza)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

SIsO
22 Apr 2019 om 13:01

wel aardig toch?

Reageer


Meer nieuws