Ten Dam: 'Hele generaties gaan opgroeien met krankzinnige laatste kilometer' Algemeen nieuws

Ten Dam: 'Hele generaties gaan opgroeien met krankzinnige laatste kilometer'

Door Bram van der Ploeg 25 april 2019 | 09:53


Laurens ten Dam heeft geen idee waar hij zondag naar heeft zitten kijken in de Amstel Gold Race. De Nederlander schrijft in zijn column voor Het Nieuwsblad dat hij 'schreeuwend, tierend en vloekend' stond te springen voor zijn laptop toen Mathieu van der Poel won.

'Dit kon helemaal niet. Wat ik gezien had, was pure perfectie. Als een jachtluipaard volgde Mathieu van der Poel een kilometer zijn prooi om er in de laatste meters met een krachtsinspanning voorbij te snellen', zo begint Ten Dam, die eerder in de koers nog boos was dat Van der Poel op een volgens hem kansloos punt aanviel. 'Maar Mathieu houdt zich niet aan wielerwetten. Gelukkig niet.'

'Met die krankzinnige laatste kilometer gaan hele generaties jonge renners en supporters opgroeien', vervolgt de routinier van CCC Team. 'Ik heb de beelden inmiddels al zes keer bekeken en bij mijn vrienden gebeurt hetzelfde. We kunnen niet stoppen met kijken naar de perfecte wielrenner. (...) Mathieu herschrijft wielerwetten en schrijft zijn eigen geschiedenis. Ik kan alleen maar hopen dat hij zichzelf blijft en heerlijk blijft ‘spelen’ zoals hij nu doet. Wat mij betreft blijft hij bij Corendon-Circus, waar die geheel zijn eigen weg kan uitstippelen.' (foto: Chris Auld Photography)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws