Like ons!
Droomstart op de mountainbike: Van der Poel wint Short Track in Albstadt

Algemeen nieuws

Droomstart op de mountainbike: Van der Poel wint Short Track in Albstadt

Mathieu van der Poel is goed begonnen in zijn eerste mountainbikeweekend in het Wereldbekerseizoen van het jaar. In de Short Track van de Wereldbeker in Albstadt wist hij als eerste over de streep te komen door Lars Forster te kloppen in de sprint.

In deze discipline zijn wereldbekerpunten te verdienen, maar de Short Track bepaalt ook de startopstelling van de crosscountry van zondag. Van der Poel heeft dus goede zaken gedaan voor de wedstrijd van zondag.

Van der Poel kwam niet goed weg in de Short Track en miste de aansluiting bij de kopgroep. Hij lag zelfs enige tijd op de vijftiende plaats. Toen hij eenmaal aansloot ging wereldkampioen Nino Schurter in de aanval, om de Nederlander op afstand te houden. Dat lukte, want Van der Poel schoof maar moeizaam op.

In de zesde ronde maakte Van der Poel weer de aansluiting en maakte hij plaatsen goed. In de ronde erna plaatste Van der Poel een vlammende aanval vanuit de achtergrond van de voorste groep en pakte de leiding. Alleen Schurter en Henrique Avancini konden zijn wiel volgen, maar in de achtste ronde kwam iedereen weer terug.

Forster was de renner die de knuppel in het hoenderhok gooide in de laatste ronde met een aanval. Van der Poel volgde goed en niet veel later knalde hij over de Europees kampioen heen. In de sprint naar de lijn was de Nederlander niet meer in te halen. (Foto: Proshots)

Uitslag Short Track Wereldbeker mountainbike Albstadt

1. Mathieu van der Poel
2. Lars Forster
3. Nino Schurter
4. Maxime Marotte
5. Henrique Avancini
6. Anton Cooper
7. Luca Braidot
8. Mathias Flueckiger
9. Victor Koretzky
10. Stephane Tempier

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven