Landa maakt definitief overstap naar Bahrain-Merida in 2020: 'Heel erg trots' Algemeen nieuws

Landa maakt definitief overstap naar Bahrain-Merida in 2020: 'Heel erg trots'

Door Marijn van den Berge 05 augustus 2019 | 12:21


Mikel Landa rijdt vanaf 2020 in dienst van Bahrain-Merida. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt. ‘Het is met groot plezier dat we Mikel verwelkomen’, zegt Brent Copeland in een statement. Hij heeft geweldige klimcapaciteiten wat hem één van de meest competitieve renners maakt in grote rondes. Zijn resultaten spreken voor zich en bij Bahrain-Merida kunnen we op zijn ervaring rekenen.'

Bahrain-Merida heeft in McLaren een nieuwe sponsor, die waarschijnlijk betrokken is bij de transfer. ‘Ik ben heel erg trots dat Bahrain-Merida mij heeft gekozen dit project te leiden. Ik kijk enorm uit naar de komende uitdagingen', zegt Landa. Landa krijgt een contract van één jaar bij Bahrain-Merida.

Landa reed twee jaar in dienst van Movistar, na eerder twee jaar voor Sky, twee jaar voor Astana, drie jaar voor Euskaltel-Euskadi en twee jaar voor Orbea te hebben gereden.  Landa werd in 2015 derde in de Giro d’Italia en in 2019 vierde in diezelfde ronde. Zijn beste prestatie in de Tour de France is zijn vierde plaats in 2017. 

Bij Bahrain-Merida moet Landa de naar Trek-Segafredo verkassende Vincenzo Nibali doen vergeten. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws