Oomen: 'Was realistische gedachte om Dumoulin nog een heel eind bij te staan' Algemeen nieuws

Oomen: 'Was realistische gedachte om Dumoulin nog een heel eind bij te staan'

Door Bram van der Ploeg 05 juni 2019 | 15:51


Sam Oomen maakt het beste van zijn heup- en liesblessure, waardoor zijn seizoen ten einde is. In gesprek met de NOS klinkt de Nederlander opgewekt over de lastige periode die voor hem ligt.

Oomen beaamt dat hij lange tijd niet zal kunnen trainen, omdat hij eerst nog weken moet herstellen van een gebreuken heup, alvorens hij onder het mes gaat voor zijn al langer durende liesblessure. Nu al opereren zou minder veilig zijn en zou de kans op complicaties kunnen vergroten. Hij spreekt daarom in alle rust af met mensen die hij al een tijd niet zag en hij haalde een boel boeken, zodat hij de komende periode door komt.

Spijt heeft hij er niet van dat hij in de Giro is gestart, ondanks dat hij toen na maandenlang onderzoeken net wist dat hij een vernauwde liesslagader heeft. 'Feit blijft dat ik zelfs met dat probleem nog redelijk in de rondte kon rijden. Ik kon in de Tirreno lang bij Tom (Dumoulin, red.) blijven en ik kon alles tot aan mijn omslagpunt goed doen. Ik ging naar de Giro om Tom te helpen als de scherpe randjes bij de concurrenten eraf waren. Ik had een goede basis en was goed getraind. Ik denk dat het een realistische gedachte was om Tom nog een heel eind bij te staan.'

Oomen vertrouwt op voorbeelden Van Vleuten, Kruijswijk en Ten Dam

Oomen hoopt door de ingreep een blijvende oplossing te vinden, waardoor hij weer op topniveau kan presteren. 'Ik rijd er al zo lang mee rond, dat ik me niet meer precies kan voorstellen hoe het zonder is. Ik weet dat Steven Kruijswijk en Annemiek van Vleuten het gehad hebben. Ik heb Annemiek en Laurens ten Dam nog gesproken voor de Giro. Het geeft rust en het is heel fijn dat die voorbeelden er zijn. Ik heb geen seconde overwogen om het niet te doen. Ik wil niet de rest van mijn carrière rondrijden op negentig procent. Ik wilde best mogelijke wielrenner zijn die ik kan zijn.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws