Benoot kiest voor 'wetenschappelijk' Sunweb: 'We volgen Tiesj al heel lang' Algemeen nieuws

Benoot kiest voor 'wetenschappelijk' Sunweb: 'We volgen Tiesj al heel lang'

Door Bram van der Ploeg 14 augustus 2019 | 12:10


Team Sunweb heeft zijn zesde aanwinst voor 2020 binnen. De formatie van Tom Dumoulin presenteert woensdag de komst van Tiesj Benoot. De 25-jarige Belg komt over van Lotto Soudal.

De afgelopen weken deden al veel verhalen de ronde over de toekomst van Benoot. De klassiekerspecialist koos voor een vertrek bij Lotto Soudal en Team INEOS en Sunweb waren geïnteresseerd. Hij kiest nu dus voor de laatste optie. 'Ik was op zoek naar een ploeg met een professionele en wetenschappelijke aanpak, waar ik de volgende stappen kan maken in mijn carrière', zo legt Benoot uit.

'Ik kijk ernaar uit om samen te koersen met een sterke groep klassieke renners bij de ploeg', zo vervolgt hij. Team Sunweb haalde voor het voorjaar onder meer al Jasha Sütterlin van Movistar en Nico Denz van AG2R. Ook heeft het de beschikking over Michael Matthews en Sören Kragh Andersen. 'Ik denk dat we mooie resultaten kunnen boeken in de komende jaren. Mijn grootste doel is verder groeien en mezelf ontwikkelen als renner.'

Benoot voor klassiekers en meerdaagse koersen

Coach Marc Reef legt de komst van Benoot verder uit: 'We volgen Tiesj al heel lang en hadden al contact met hem in het verleden. Hij is er altijd bij in finales in de zware Vlaamse klassiekers en was al dichtbij de winst. Hij heeft bovendien in de Tirreno, Dauphiné en Ronde van Zwitserland zijn veelzijdigheid laten zien. Naast dat hij onze klassieke kern versterkt, kijken we met hem ook naar de lastige meerdaagse koersen.' (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Rob1!
14 Aug 2019 om 16:33

De aankopen wijzen erop dat men een klassieke ploeg is aan het bouwen die ook nog af en toe een ritje kunnen kapen in een grote ronde. En dat er kennelijk budgettaire ruimte (wordt verwacht) agv vertrek Tom.

Prima. Nieuwe horizon voor Sunweb en hopelijk kan Iwan het vertrek van Tom daarna netjes regelen als ‘gentlemen’.

Reageer


Meer nieuws