Like ons!
Mitchelton-Scott van Impey en Hamilton verdeelt en heerst in Czech Cycling Tour

Algemeen nieuws

Mitchelton-Scott van Impey en Hamilton verdeelt en heerst in Czech Cycling Tour

Mitchelton-Scott pakte op de laatste dag van de Czech Cycling Tour alles wat er te pakken viel. Lucas Hamilton en Daryl Impey kwamen met Felix Grosschartner en Michael Kurkle in de finale terecht, waarna Hamilton de rit won en Impey het klassement.

Klimmen geblazen in de laatste rit van de Czech Cycling Tour. Zaterdag zorgde Alberto Dainese voor een sprintoverwinning, maar met het lastige Tsjechische parcours zou dat niet tweemaal na elkaar lukken. De renners zouden tussen Mohelnice en Sternberk 178 lastige kilometers bedwingen.

Impey vatte de laatste rit aan in de leiderstrui. Mitchelton-Scott leek niet geneigd de vluchters van de dag iets te gunnen: José Manuel Diaz, Jannik Steimle (stagiair bij Deceuninck Quick Step), Pawel Cieslik en Ziga Groselj liepen nooit ver genoeg uit om te durven dromen van een dagsucces.

In de finale van de rit moest de Ecce Homo-beklimming drie keer afgewerkt worden. In de slotronde was het Impey zelf die zich lanceerden met ploegmaat Hamilton. Enkel Grosschartner en de 24-jarige Tsjech Kukrle konden volgen. Aan de meet zorgden de ploegmaats van Mitchelton voor een een-tweetje: Impey liet de zege aan ploegmaat Hamilton en streek zelf het eindklassement op. Marijn van den Berg was eerste Nederlander, hij eindigde in de laatste rit als achtste.

Uitslag rit 4 Czech Cycling Tour

1. Lucas Hamilton
2. Daryl Impey "
3. Michael Kukrle "
4. Felix Großschartner + 0.01
5. Jan Bárta + 0.44
6. Colin Stüssi "
7. Giovanni Visconti "
8. Marijn van den Berg
9. Jack Haig
10. Ildar Arslanov "

Klassement na rit 4 Czech Cycling Tour

1. Daryl Impey
2. Lucas Hamilton + 0.09
3. Michael Kukrle +0.33
4. Felix Großschartner + 0.43
5. Jack Haig + 1.05
6. Jan Bárta +1.19
7. Jakub Otruba +1.21
8. Karel Hník +1.47
9. Piotr Brozyna +1.52
10. Marijn van den Berg + 1.56

(Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven