[Update] Jaloerse Van Aert: 'Hoop nog steeds dat ik een paar crossen kan doen' Algemeen nieuws

[Update] Jaloerse Van Aert: 'Hoop nog steeds dat ik een paar crossen kan doen'

Door Bram van der Ploeg 20 augustus 2019 | 18:34


Een maand na zijn zware val in de voorbije Tour is Wout Van Aert nog steeds niet verlost van krukken. Volgens zijn entourage lijkt Van Aerts crosseizoen in het gedrang te komen, meldt Gazet van Antwerpen. Zelfs het voorjaar in vorm betwisten wordt moeilijk.

'Ik moet nog drie weken rusten vooraleer ik echt mag revalideren. Het begint te verbeteren, maar dan pas zal ik mij weer echt sportman voelen', vertelt Van Aert. Van Aerts entourage laat weten dat iets te vroeg beginnen revalideren fataal kan zijn voor het vervolg van zijn carrière. De Belg zit nu nog altijd in de eerste fase van zijn revalidatie. 'In een revalidatie heb je twee fases: de medische revalidatie en de sportieve revalidatie. Pas als de wonde en de blessure helemaal geheeld zijn, kunnen we overgaan tot de sportieve revalidatie en de spieropbouw. We moeten geduld hebben', zegt sportief directeur Zeeman.

'Zelfs als alles volgens plan loopt, zal Van Aert zo’n twee maanden stilgelegen hebben, wat een grote impact heeft op zijn spiermassa. 'Normaal duurt het tien tot twaalf weken voor een renner van nul weer in topvorm geraakt', aldus Zeeman. 'Maar omdat we in het geval van Wout nog altijd niet weten hoe de blessure evolueert, kunnen we ons niet uitspreken over een termijn. Het wordt al een moeilijke klus om Wout tegen het voorjaar weer op zijn oude niveau te krijgen.'

Van Aert: 'De verveling begint nu wel te komen'

In een video van Team Jumbo-Visma laat Van Aert weten dat het moment dat hij zijn krukken terzijde kan schuiven, dichterbij komt. 'De verveling begint nu wel te komen. Als iemand anders gaat fietsen, ben ik al snel jaloers. Ik zit thuis veel in het zwembad, dat is goed omdat ik weinig belasting heb. Ik moet de eerste zes weken heel rustig aan doen, daarna wordt de belasting weer opgevoerd.'

'Ik heb er wel vertrouwen in, de dokter zegt dat het helemaal weer goed gaat komen', zo vervolgt hij. 'Ik hoop nog steeds dat ik een paar crossen kan doen in de winter, al is het maar als voorbereiding op het voorjaar. De grote moeilijkheid is wel dat crossen nog meer belasting is voor al mijn spieren die aangetast zijn.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws