Ook Carapaz verlaat het schip Movistar en tekent voor drie jaar bij INEOS Algemeen nieuws

Ook Carapaz verlaat het schip Movistar en tekent voor drie jaar bij INEOS

Door Jannick van der Hooft 02 september 2019 | 18:14


Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de transfer van Richard Carapaz naar INEOS dan eindelijk bevestigd door zijn nieuwe ploeg. De winnaar van afgelopen Giro tekent een contract voor drie jaar bij de Britse formatie. Na Nairo Quintana is Carapaz de volgende die vertrekt bij Movistar.

De Ecuadoriaan is erg verheugd met zijn aanstaande transfer: 'Ik voel dat dit een geweldige kans is voor mij om mezelf verder te ontwikkelen als renner. Ik ken al een heleboel renners bij de ploeg en ik kijk er erg naar uit om met ze allemaal samen te werken bij INEOS volgend seizoen. Ik denk dat ik prima binnen deze groep pas en dat ik hier kan racen naar mijn volledige kunnen. Ik wil mooie zeges behalen voor dit team.'

Brailsford: 'Carapaz jong en veelzijdig'

Teammanager Dave Brailsford is in zijn nopjes met zijn eerste nieuwe renner voor het volgende wielerjaar: 'We bewonderen zijn talent al langer en we hebben zijn ontwikkeling op de voet gevolgd. We hebben hem daarom bestempeld als potentiële versterking voor ons team. Hij is een fantastische klimmer en erg veelzijdig, dat heeft hij in de Giro aangetoond. Hij is nog steeds erg jong en ik twijfel er niet aan dat hij bij ons nóg beter kan worden.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws