Krachtpatser Küng verrassend de beste in felbevochten finale Tour du Doubs Algemeen nieuws

Krachtpatser Küng verrassend de beste in felbevochten finale Tour du Doubs

Door Jannick van der Hooft 15 september 2019 | 16:40


Stefan Küng heeft in Frankrijk de Tour du Doubs gewonnen. De Zwitser bleek na een zware finale uiteindelijk nog genoeg krachten te hebben voor een late ontsnapping. Nipt hield hij het vol voor de aanstormende Franck Bonnamour.

De wedstrijd werd lange tijd gekleurd door een bont gezelschap van vijf renners. Samuel Leroux (Roubaix Lille Métropole), Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise), Szymon Rekita (Leopard Pro Cycling), Damien Lüscher (Swiss Racing Academy) en Darragh O'Mahony (Evopro Racing) mochten op avontuur gaan in de vroege vlucht.

Hard tegen hard in de finale

Het groepje werd echter goed gecontroleerd door het peloton, waardoor een realistische kans op de zege in de Franse koers uitgesloten leek. Toen het vijftal uiteindelijk teruggegrepen was, kon het spel der aanvallen opnieuw beginnen. Stefan Küng en Eliot Lietaer gaven alles om weg te komen uit het peloton, maar hun voorsprong op de grote massa bleef klein.

Richting de finish volgden meer renners hun voorbeeld. Ze kregen aansluiting van David Gaudu, Jaako Hanninen, Guillaume Martin en Elie Gesbert. Dit elite-groepje stevende met nog vier kilometer te gaan af op de winst. Zij konden gebruik maken van de afdaling om hun voorsprong te behouden.

Met een uiterste krachtinspanning probeerde Küng de sprint van het groepje te ontlopen. De tijdrijder pur sang liet zijn krachten zien en wist solo over de finish te bollen. Bonnamour werd achter hem tweede. Martin vervolledigt het podium met een derde plek. Küng volgt met zijn zege Julien Simon op. De Fransman werd dit jaar achtste. (Foto: Sirotti)

Uitslag Tour du Doubs 2019

1. Stefan Küng
2. Franck Bonnamour +0.09
3. Guillaume Martin "
4. Jaako Hanninen
5. Simon Pellaud
6. Elie Gesbert +0.14
7. Jonathan Hivert +0.16
8. Julien Simon +0.20
9. Quentin Pacher "
10. Marco Tizza


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws