Trentin is de sterkste in de sprint vanuit vluchtersgroep in Trofeo Matteotti Algemeen nieuws

Trentin is de sterkste in de sprint vanuit vluchtersgroep in Trofeo Matteotti

Door Ward Hilhorst 22 september 2019 | 16:09


Vanuit een lange aanval heeft Matteo Trentin de Trofeo Matteotti gewonnen. Na vijftig kilometer viel zijn groep al aan, en uiteindelijk bleek de renner van Mitchelton-Scott de sterkste in de sprint.

Na vijftig kilometer koers kwamen vijf mannen los van het peloton. Het peloton vond het wel best en gaf de mannen al snel ruim twee minuten. Matteo Fabbro, Matteo Trentin, Fabien Doubey, Daniel Savini en Andrey Amador waren de namen. Ze liepen nog meer uit, tien kilometer later reden ze bijna vijf minuten voor het peloton. Met nog 36 kilometer te gaan was daar nog drie en een halve minuut van over. De achtervolging werd voornamelijk door Astana geleid.

Daarna ging het hard met de voorsprong. Op twintig kilometer van de meet hadden de mannen nog twee minuten over, waarna het peloton nog maar eens doorversnelde. Het ging er om spannen. Met nog twaalf kilometer te rijden was het verschil anderhalve minuut, terwijl de kopgroep bestond uit sterke renners. Daardoor wisten ze weg te blijven, en kon Trentin de sprint van de groep winnen. (foto: Sirotti)

Uitslag Trofeo Matteotti

1. Matteo Trentin
2. Andrey Amador
3. Daniel Savini
4. Fabien Doubey
5. Matteo Fabbro
6. Sep Vanmarcke
7. Manuel Belletti
8. Sonny Colbrelli
9. Cyril Gautier
10. Nelson Soto

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws