Team Jumbo-Visma wint Hammer klassement: Hong Kong afgezegd door onrust Algemeen nieuws

Team Jumbo-Visma wint Hammer klassement: Hong Kong afgezegd door onrust

Door Bram van der Ploeg 03 oktober 2019 | 10:40


Team Jumbo-Visma is winnaar geworden van de Hammer Series 2019. De Nederlandse ploeg hoeft zijn leidende positie niet meer te verdedigen, omdat de Hammer Series in Hongkong niet doorgaan. Dat laat de organisatie donderdag weten.

Organisator Velon heeft samen met Hong Kong Tourism Board (HKTB) besloten dat de Hammer Series en de zogenaamde Hong Kong Cyclothon geen doorgang kunnen vinden door de onrust in de stad. Er wordt al weken gedemonstreerd tegen de politiek, waarbij al wordt gesproken over 'de grootste demonstraties in de geschiedenis van de stad'. 

Velon hoopt in 2020 terug te keren in Hong Kong, maar kondigt voor nu Team Jumbo-Visma aan als winnaar van de Hammer Series in 2019. De Nederlandse ploeg won de Hammer Series in Stavanger en werd tweede in Limburg. Overall blijft het daarmee Deceuninck-Quick-Step voor. Team Sunweb eindigt keurig als derde. 'Jumbo-Visma blonk dit jaar uit en verdient de titel', zo stelt organisator Graham Bartlett van Velon. 

Sportief directeur Merijn Zeeman is uiteraard in zijn nopjes, al baalt hij ervan dat Hong Kong niet doorgaat. 'De Hammer Series beginnen steeds meer te leven in onze ploeg en het is goed om te zien dat dat ook geldt voor andere ploegen. We hebben al jaren de slogan 'Samen Winnen' en de Hammer Series zijn daar een perfect voorbeeld van. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws