Van der Poel wijt WK-inzinking tóch aan een gebrek aan eten en drinken Algemeen nieuws

Van der Poel wijt WK-inzinking tóch aan een gebrek aan eten en drinken

Door Wesley van Bavel 03 oktober 2019 | 14:27


Mathieu van der Poel geeft in een interview met de NOS aan dat waarschijnlijk een gebrek aan eten en drinken de oorzaak is voor de inzinking die hij kende in de slotfase van het WK. De combinatie met de regen en kou zorgde ervoor dat hij het niet voelde aankomen.

‘Vijf minuten voordien voelde ik mezelf eigenlijk nog super en opeens is het gedaan. Het is geen geheim dat het lichaam tijdens zo’n inspanning in de kou extra energie nodig heeft om het lichaam warm te houden. Maar het is gebeurd en dat hebben we geanalyseerd', aldus Van der Poel.

Toch is hij wel content met zijn wedstrijd. ‘Ik was goed op de dag dat ik goed moest zijn en ik ben wel tevreden met de manier waarop ik gekoerst heb. Tactisch heb ik ook geen fouten gemaakt, ik zit in de groep die voor de titel sprint. Als ik die inzinking niet heb, praat daar ook niemand over natuurlijk.'

Van der Poel komt terug op eerdere uitleg

Zondag weerlegde Van der Poel een hongerklop nog. 'Ik heb goed op mijn eten en drinken gelet. Het was wel erg koud. Het is jammer dat het gebeurt, maar ik kan mezelf niks verwijten', zei hij toen. Na de analyse met zijn ploeg is hij hier dus op terug gekomen. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws