De Gendt koerst te veel en moet bij UCI uitzondering aanvragen voor najaar Algemeen nieuws

De Gendt koerst te veel en moet bij UCI uitzondering aanvragen voor najaar

Door Bram van der Ploeg 05 oktober 2019 | 08:54


Thomas De Gendt is één van de twaalf renners die in oktober alleen nog mag koersen met een aangevraagde uitzondering van de UCI. Dat blijkt uit een artikel van Het Nieuwsblad over een grens van 85 koersdagen in de reglementen. 

In de reglementen staat dat er maximaal 85 dagen mag worden gekoerst. Dit getal is gebaseerd op onderzoek van de wielerbond en is in het leven geroepen als bescherming voor de renners. De Gendt zit na drie grote rondes al op 94. 'Bij de UCI nemen ze dat ernstig. We hebben het al meegemaakt. We hadden drie renners meer dan 85 dagen laten koersen. Toen we onze licentie voor het volgende jaar aanvroegen, mochten we het komen uitleggen. Als je aangeeft dat de renner het zelf wil en dat je hem daartussen voldoende rust geeft, wordt dat ook aanvaard', zo vertelt ploegleider Herman Frison van Lotto Soudal

De Gendt zelf houdt zich liever niet bezig met zulke regels en heeft dan ook een duidelijke mening: 'Ik vind het belachelijk. Ik zit al jaren boven de 90 koersdagen. Een keer kwam ik zelfs aan 100. Telkens moet daar dan weer een uitzondering voor aangevraagd worden. Ik vind het ook niet consequent van de UCI. Enerzijds laten ze het seizoen duren van januari tot oktober. Anderzijds vragen ze het aantal koersdagen te beperken. Als renner heb je op de duur maar één keuze: schrappen. En wie is daar het slachtoffer van? De kleinere koersen. Die krijgen geen grote ploegen meer aan de start.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws