[Update] Zorgen om Poulidor minder: 'Hij keek alweer naar Milaan-Turijn' Algemeen nieuws

[Update] Zorgen om Poulidor minder: 'Hij keek alweer naar Milaan-Turijn'

Door Marijn van den Berge 10 October 2019 20:10


Er zijn grote zorgen om de gezondheid van Raymond Poulidor, de opa van Mathieu van der Poel. Dat heeft zijn echtgenote laten weten aan Sporza. Poulidor is opgenomen in het ziekenhuis wegens gezondheidsklachten.

Poulidor is nog altijd tijdens de Tour de France actief als gastheer van de sponsor. Met zijn ongekende populariteit wordt hij graag gezien in en rond het aankomst- en vertrekdorp. Nog immer willen fans met de Franse legende op de foto. Zijn populariteit heeft hij grotendeels te danken aan zijn naam eeuwige tweede te zijn. In die dagen steeg de populariteit van Poupou bij het Franse volk tot ongekende hoogten. 

De 83-jarige Poulidor is opgenomen in een ziekenhuis nabij zijn woonplaats Saint-Léonard-de-Nobalt. Sporza bericht dat er verdere details over de gezondheidstoestand van Poulidor niet bekend worden gemaakt.

Update - 9 oktober 2019 (19.20): Toestand Poulidor zorgwekkend

De toestand van Raymond Poulidor is erg zorgwekkend. Dat meldt zijn echtgenote aan Le Parisien. ‘Het nieuws is niet zo goed. De dokters hebben gezegd dat er testen gaan worden gedaan, maar dat we ons niet moeten voorbereiden op goed nieuws. Hij heeft al dagen nauwelijks wat gezegd en antwoordt alleen met ja of nee als je hem wat vraagt. Ik ben heel bezorgd.’

Update - 10 oktober 2019 (20.21): Toestand Poulidor minder zorgwekkend

Helemaal top is zijn gezondheidstoestand nog niet, maar het gaat toch al beter. Dat vertelde journalist Bernard Verret, een goede vriend van Poulidor, aan de Franse krant France Bleu. Ze keken samen naar Milaan-Turijn. 'Zijn conditie is er echt op vooruit gegaan', aldus Verret.

(Foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!