Phinney beëindigt wielerloopbaan op 29-jarige leeftijd voor kunstcarrière Algemeen nieuws

Phinney beëindigt wielerloopbaan op 29-jarige leeftijd voor kunstcarrière

Door Marijn van den Berge 17 oktober 2019 | 08:14


Taylor Phinney hangt zijn fiets aan de wilgen. Dat heeft zijn ploeg EF Education First bekendgemaakt middels een persbericht. De Amerikaan is het zat om vaak geblesseerd te zijn en zegt dat zijn lichaam zijn besluit voor hem heeft genomen. De Japan Cup wordt zijn laatste koers als prof.

‘Het is tijd om mijn energie in iets nieuws ga stoppen. Ik wil kunst maken, muziek maken en dingen creëren’, zegt Phinney weten. Hij is nog maar 29, maar heeft er toch negen jaar op het hoogste niveau opzitten.

Phinney gold als een enorm talent, maar wist het er uiteindelijk niet echt uit te halen. ‘Talent is niets zonder werklust en werklust komt door de pure passie voor iets wat je doet. Als je jezelf telkens moet motiveren omdat je passie elders ligt, dan betekent talent niets’, verklaart Phinney.

Via Trek Livestrong kwam Phinney het wielrennen in, waarna hij via BMC bij de voorloper van EF Education First terecht kwam. Hij won een Giro-rit en reed top tien in Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en Omloop Het Nieuwsblad. Naast kunst maken blijft Phinney nog wel recreatief fietsen, maar hij heeft zijn passie hervonden op de mountainbike. ‘Ik voel me weer helemaal 15.’


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws