Tourparcours laat Jumbo-Visma twijfelen: 'Eerder voor Roglic dan voor Dumoulin' Tour de France
Tour de France

Tourparcours laat Jumbo-Visma twijfelen: 'Eerder voor Roglic dan voor Dumoulin'

Tourparcours laat Jumbo-Visma twijfelen: 'Eerder voor Roglic dan voor Dumoulin'

Tom Dumoulin zou bij en met Jumbo-Visma mee moeten door voor de zege in de Tour de France, maar nadat het Tourparcours van 2020 bekend werd gemaakt, zijn de twijfels toegeslagen. Ook Dumoulin zelf had van de Tour een groot doel gemaakt, maar nu is het allemaal anders.

Het parcours bevat weinig tijdritkilometers en veel korte, steile klimmen. Iets wat Dumoulin wel kan, maar als Jumbo-Visma wil winnen, heeft het iemand in huis die dat werk nog beter aankan. ‘Het is misschien eerder iets voor Primoz Roglic dan voor Tom’, zegt ploegleider Merijn Zeeman tegen Het Laatste Nieuws. ‘Dat soort steile dingen en tempowisselingen zijn eerder iets voor Roglic.’

Ook voor Steven Kruijswijk zijn die tempowisselingen niet echt ideaal. Daarom gaf de ploeg meteen al aan alle opties open te houden en dat doet het wederom. ‘We wachten nog op de voorstelling van de Giro en de Vuelta’, benadrukt Zeeman. ‘Want eerlijk gezegd denk ik niet dat Tom juichend in zijn stoel zat als hij dit gezien heeft.’ (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws