Poels krijgt Cavendish als ploegmaat bij Bahrain-Merida: 'Bewezen kampioen' Algemeen nieuws

Poels krijgt Cavendish als ploegmaat bij Bahrain-Merida: 'Bewezen kampioen'

Door Bram van der Ploeg 25 oktober 2019 | 15:30


Mark Cavendish vervolgt zijn carrière bij Bahrain-Merida, zo meldt de ploeg vrijdag. De 34-jarige Brit tekent een contract voor één seizoen. Hij wordt in het persbericht 'de grootste sprinter in de historie van de sport' genoemd.

Nu McLaren in 2020 een prominentere rol gaat spelen bij de wielerploeg is de komst van een Britse grootheid niet zo gek. Toch zullen wielerfans twijfelen of Cavendish het nog heeft. De winnaar van 30 Tour-etappes reed de afgelopen vier jaar voor Dimension Data, maar kwakkelde vooral je laatste twee jaar met blessures, de ziekte van pfeiffer en zijn vorm.

Cavendish is de volgende grote aanwinst voor Bahrain-Merida, dat eerder al Mikel Landa en Wout Poels binnen haalde. 'Dit is een droom die uitkomt. Ik heb in het verleden nauw met McLaren samengewerkt en ik heb van dichtbij de voordelen van hun technologie gezien. Deze kans heb ik meteen gegrepen. Ik kan niet wachten om mijn ploeggenoten te ontmoeten en de ploeg te helpen in de zoektocht naar succes.'

Rod Ellingworth is ongetwijfeld het brein achter de komst van Cavendish. Hij werkte al nauw samen met de Brit. 'Mark completeert onze ploeg voor 2020 en geeft ons de balans die we nodig hebben. Hij is een bewezen kampioen, op en naast de fiets. Zijn energie en volharding om succes te hebben zijn groter dan ooit. We gaan er alles aan doen om hem zo goed mogelijk te laten presteren.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws