Van Aert: 'Zeker dat ik profwaardig zal zijn, maar echte top moet ik ondervinden' Algemeen nieuws

Van Aert: 'Zeker dat ik profwaardig zal zijn, maar echte top moet ik ondervinden'

Door Bram van der Ploeg 29 oktober 2019 | 19:25


Wout van Aert heeft zich in een uitgebreid interview met Humo kwetsbaar getoond in zijn herstel. De Belg raakte in de Tour de France heel zwaar geblesseerd aan zijn bovenbeen en hoewel de doktoren positief zijn, is Van Aert vol twijfels.

Hij stelt dat zijn herstel goed verloopt, maar is ergens wel bang dat hij zijn geweldige vorm uit 2019 niet gaat hervinden. 'Pas wanneer ik weer kan sprinten en bergjes op volle kracht kan oprijden, zal ik gerust zijn. Er is nog onzekerheid, maar de angst die ik in het begin voelde, is stelselmatig aan het afnemen. Ik ben zeker dat ik weer profwaardig zal zijn. Maar de echte top? Dat zal ik aan den lijve moeten ondervinden in wedstrijden', zo klinkt het eerlijk. 

En dat terwijl Van Aert twee weken lang in een droom leefde. Hij won zelfs een rit in de Tour, nadat hij in de Dauphine al had gewonnen en zijn Tourselectie had afgedwongen. Dat lijkt nu heel ver weg. 'Ik geloof dat alles met een reden gebeurt. Soms denk ik: die valpartij was nodig. Om ervoor te zorgen dat ik eens wat gas zou terugnemen, dat ik eindelijk eens wat rust zou inbouwen. Het was ook heel druk geweest. Eerst de cross, vervolgens het voorjaar en dan de Tour. Geloven in karma helpt me om het allemaal een plaats te geven. Als je focust op je tegenslag, word je toch maar depressief.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws