Bernal twijfelt: 'De Tour is belangrijker, maar de Giro is aantrekkelijker' Algemeen nieuws

Bernal twijfelt: 'De Tour is belangrijker, maar de Giro is aantrekkelijker'

Door Tom van der Salm 03 november 2019 | 08:15


Als verdedigend Tour-winnaar is de keuze vaak simpel; die titel moet geprolongeerd worden. De laatste winnaar van La Grande Boucle die in de zomer daarop niet kwam opdraven, was Bradley Wiggins in 2013. Volgend jaar kan daar echter weer iemand bij komen, want de regerende titelhouder Egan Bernal geeft aan dat hij sterk twijfelt over welke grote ronde hij volgend jaar als target moet zien. 

Eigenlijk zou de Colombiaan het afgelopen jaar al zijn debuut in de Giro maken, maar een sleutelbeenbreuk gooide roet in het eten. Uiteindelijk was dit misschien geluk bij een ongeluk, want het stelde de klimmer wel in staat om in topvorm aan de start van de Tour te verschijnen. 'Maar volgend jaar moet ik kiezen tussen de twee rondes, en dat is heel moeilijk. De Tour heb ik echter al gewonnen, en de Giro niet. Ik zou het graag eens proberen in Italië.'

De piepjonge berggeit sprak tegenover de aanwezige media bij het evenement Tour de Rigo zijn liefde uit voor de laars. 'Ik heb veel vrienden in Italië en ik hou van het land. Ik weet dat de Ronde van Frankrijk belangrijker is, maar de Giro heeft voor mij veel meer aantrekkingskracht. Ik vind het een prachtige race.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws