Viviani over Toursprint: 'Verliezen van 'groot kampioen' Van Aert geen schande' Algemeen nieuws

Viviani over Toursprint: 'Verliezen van 'groot kampioen' Van Aert geen schande'

Door Marijn van den Berge 07 november 2019 | 18:00


Elia Viviani heeft niet het meest succesvolle seizoen van zijn carrière achter de rug, maar is desondanks toch tevreden. De Italiaan is vooral blij dat hij voor het eerst een Touretappe won, al kreeg hij daar het deksel ook flink op de neus.

‘Ik ben heel erg blij met mijn Tour de France’, zegt Viviani tegen Procycling. ‘Ik kreeg een perfecte lead-out en een vrije sprint. Dat was wel anders in etappe 10’, aldus Viviani. Daarmee doelt hij op de rit naar Albi, waar hij tweede werd. ‘Het was chaotisch, ook met de waaiers, en het zou een schitterende etappe zijn om te hebben gewonnen, maar we verloren op de streep.’

Wie klopte Viviani dan op de streep? Het staat nog vers in het geheugen: Wout van Aert. ‘Het was een heel zware etappe met 3000 meter op en af, waaiers en een heel hectische finale. Om op de streep te verliezen van een groot kampioen als Van Aert is geen schande, maar als ik erop terugkijk is die zege echt uit mijn handen geglipt.’ Het leverde iconische plaatjes op:

Lees verder onder de foto's!

Toen had Viviani echter al op zak waar hij op hoopte: een Touretappe. ‘Die miste nog. Ik heb in de Tour en in de Vuelta gewonnen en het was heel emotioneel om deze ook te winnen. Het was een grote stap in mijn carrière. Als je in de Tour de France wint, kun je een groot kampioen zijn en worden.’ (Foto's: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws