[Update] Geniale zet Mollema blijkt verzinsel: 'Ik vind het een vaag verhaal' Algemeen nieuws

[Update] Geniale zet Mollema blijkt verzinsel: 'Ik vind het een vaag verhaal'

Door Bram van der Ploeg 29 november 2019 | 12:00


(12 november 2019) Bauke Mollema heeft een fantastisch jaar achter de rug met natuurlijk onder meer zijn grote zege in de Ronde van Lombardije. Hij sloot het seizoen bovendien af met een mooie zege in de Japan Cup. Dat deed hij echter op een zeer slinkse manier, zo blijkt uit een video van EF Education First.

Mollema won de koers door in een sprint-a-deux te winnen van Michael Woods en het leek erop alsof dat puur door de superbenen van de Groninger kwam. Misschien is het deels ook wel zo, maar een ander handigheidje zou zomaar eens een flinke bijdrage hebben kunnen leveren.

In de video zien we een vloekende en tierende EF-ploegleider, die zojuist hoorde dat zijn Woods tweede was geworden. ‘F*ck! Hoe is dat mogelijk?!’ Dat komt Jonathan Vaughters hem even later vertellen: ‘Mollema zei tegen hem dat het nog 10 kilometer (een lokale ronde, red.) was tot de finish.’ In werkelijkheid moest er al voor de zege gesprint worden.

‘Maar het is ook een beetje Michaels fout’, vervolgt Vaughters tegen een met stomheid geslagen ploegleider. Het verklaart waarom Woods hoofdschuddend over de streep kwam en baalt als een stekker. ‘Mike dacht dat het nog een ronde was en sprintte daarom niet vol’, vertelt Vaughters tegenover de camera. ‘Het is een les voor Mike dat je rivalen niet altijd eerlijk met je zijn.’

Check het desbetreffende gedeelte vanaf minuut 15:

Update - 29 november 2019 (11.55 uur): Mollema ontkent truc richting Woods

De truc die Bauke Mollema met Michael Woods zou hebben uitgehaald, voorafgaand aan zijn zege in de Japan Cup, blijkt niet op waarheid te berusten. In de AD-podcast In het Wiel laat de winnaar van die race weten dat hij niet tegen zijn medevluchter heeft gezegd dat ze in de wedstrijd nog een rondje moesten. 'Nee, dat heb ik niet gezegd. Ik heb het gehoord en gelezen, maar ik weet niet hoe hij daarbij komt. Ik vind het ook stom dat je niet zou weten hoe ver je nog moet. Het was tien of twaalf rondjes te rijden, er stond een rondebord, je hoorde de bel en er was communicatie', aldus Mollema.

Woods klaagde na afloop echter over Mollema, die hem zou hebben misleid. 'Ik vind het een beetje een vaag verhaal, misschien heeft hij mij verkeerd begrepen. Ik kan mij ook niet herinneren dat hij het aan mij heeft gevraagd. Ik probeerde hem wel nerveus te maken dat de groep achter ons dichterbij kwam en toen gingen we naar de streep toe. Misschien heb ik hem verrast in de sprint, ik ging rechts aan toen hij links keek. Ik vond het wel een mooi verhaal, wielrennen is toch een sport van flikken of geflikt worden. Daar had dit wel mooi in gepast.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws