Degenkolb hoopvol voor klassiekers: 'Kijk uit naar samenwerking met Gilbert' Algemeen nieuws

Degenkolb hoopvol voor klassiekers: 'Kijk uit naar samenwerking met Gilbert'

Door Lex Kersten 19 november 2019 | 19:10


John Degenkolb mikt aankomend seizoen op het klassieke voorjaar. Na drie jaar bij Trek-Segafredo te hebben gereden probeert hij de aankomende twee jaar zijn waarde voor Lotto-Soudal te bewijzen. Samen met de andere nieuwkomer, Philippe Gilbert, wil hij de ploeg in de klassiekers naar een hoger niveau tillen. Dat laat hij aan Radsport-News weten.

Over de samenwerking met Gilbert is Degenkolb positief: 'Het was tijdens de Vuelta al duidelijk dat we beiden naar Lotto-Soudal zouden gaan en hebben daar al twee keer met elkaar gepraat. We kunnen het goed met elkaar vinden en in de winter zullen we veel samen optrekken om een goede structuur binnen de ploeg te krijgen.' De ploeg moet het ook voornamelijk van deze twee mannen hebben na het verlies van Tiesj Benoot aan Sunweb. Verder hebben ze ook nog Caleb Ewan voor de sprintkoersen en Tim Wellens voor de heuvelachtige races achter de hand. 

Een ander doel voor Degenkolb is de Tour de France, waar hij dit jaar niet voor geselecteerd werd door zijn oude ploeg. 'Het is niet dat ik op zoek was naar een ander team omdat ik niet werd meegenomen naar de Tour, absoluut niet.' Verder ging hij hier niet dieper op in, maar Frankrijk is nog ver en voor nu denkt hij in 2020 vooral aan de klassiekers. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws