Valverde moet ondanks olympisch doel naar de Tour: 'Essentieel voor de ploeg' Algemeen nieuws

Valverde moet ondanks olympisch doel naar de Tour: 'Essentieel voor de ploeg'

Door Bram van der Ploeg 21 november 2019 | 15:30


Alejandro Valverde had zich in 2020 het liefst volledig gericht op de Olympische Spelen, maar als captain van Movistar begrijpt de 39-jarige Spanjaard dat hij de Tour de France moet rijden. In gesprek met Europa Press is hij begripvol. 

Valverde krijgt het druk in 2020, want naast de Tour en de Olympische Spelen mikt de routinier ook op het voorjaar en op het WK in Zwitserland. 'Er zijn heel veel doelen en ik wil in iedere race honderd procent zijn. De Tour is essentieel, voor mij en voor de ploeg, en dus moeten we het beste team opstellen. Tokio wordt super belangrijk en in Zwitserland heb ik een kans om het goed te doen.'

Als Valverde dan toch moet kiezen, kiest hij voor de Olympische Spelen. 'Het is duidelijk dat dat veel voor mij betekent. Het is een grote droom. Als ik moest kiezen, kiest ik in 2020 voor Tokio. Olympisch goud zou een geweldige climax zijn voor mijn sportieve carrière. We hebben de handicap dat de Tour op 19 juli eindigt en dat de wegwedstrijd in Tokio op de zondag erna is, met het weer en het tijdverschil.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws