Boom opgelucht: 'Sinds mijn hartoperatie is het niet echt goed meer geweest' Algemeen nieuws

Boom opgelucht: 'Sinds mijn hartoperatie is het niet echt goed meer geweest'

Door Marijn van den Berge 16 december 2019 | 09:35


Lars Boom kondigde onlangs aan te gaan stoppen als wegwielrenner en zich te focussen op het strandracen en het gravelracen. Alhoewel, stoppen… De deur staat nog altijd op een kier, maar de kans op een terugkeer in het wegpeloton is minimaal. Niet dat Boom daar om treurt overigens.

‘Ik ben nog fit, ik wil het nog graag, dus ik kan zo instappen’, zegt Boom over een eventuele terugkeer op de weg. ‘Alleen ligt het niet meer voor de hand dat ik nu nog een ploeg vind. Als ik in januari geen koersen meer heb is dat misschien raar. Aan de andere kant is het misschien ook wel een opluchting. Sinds ik in 2018 ben geopereerd aan mijn hart, is het nooit meer echt goed geweest’, is Boom eerlijk tegenover het Brabants Dagblad.

Toch kijkt hij zeer tevreden terug op zijn carrière als wegrenner. ‘Ik ben heel blij met wat ik heb gepresteerd, hoe ik heb gekoerst en wat ik heb gewonnen. Ik wilde het liefst een klassieker winnen. Dat gaat dus niet meer lukken, maar het maakt me niet veel uit. Ergens is daarom ook de berusting dat ik niet meer op de weg ga koersen.’

Boom: 'Jammer dat alleen Van der Poel en Van Aert het hebben laten zien'

Wel baalt Boom, achteraf gezien, van een grote gemiste kans in zijn carrière: het succesvol combineren van de weg en het veld. ‘Toen leek die combinatie niet mogelijk. Bij Rabobank was ook alles gericht op het opleiden tot wegwielrenner. Zelf had ik die ambitie ook. Achteraf kun je stellen dat alleen Mathieu van der Poel en Wout van Aert hebben laten zien dat dat mogelijk is. Ergens is dat jammer voor me.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws