Simon Yates gaat voor Giro-winst in 2020, begint seizoen in Australië Algemeen nieuws

Simon Yates gaat voor Giro-winst in 2020, begint seizoen in Australië

Door Tom van der Salm 23 december 2019 | 10:25


Mitchelton-Scott heeft maandag het programma van Simon Yates voor 2020 bekendgemaakt. De Brit ambieert voor het derde seizoen op een rij een topklassering in de Giro d'Italia, terwijl hij voor de eerste keer in zijn loopbaan zijn seizoen zal beginnen in de thuiskoers van zijn ploeg, de Tour Down Under.

Yates geeft aan dat zijn seizoen vooral zal draaien om de Giro en de Olympische Spelen. 'Ik wil in mijn beste vorm naar Italië trekken, om zo lang mogelijk voor de overwinning te strijden.' Daarnaast denkt de Brit dat de Giro de beste voorbereiding is op de Olympische Spelen in Tokio. 'Ik denk dat de Spelen te dicht op de Tour liggen, de Ronde van Italië zal de beste voorbereiding zijn. Daarnaast was afgelopen seizoen té vermoeiend, met zowel de Giro als de Tour.'

De Engelsman kijkt er ook naar uit om zijn seizoen voor het eerst aan te vatten in Australië. 'Ik heb altijd al de Australische zomer willen meemaken. Ik ga zowel de Tour Down Under, de Cadel Evans Road Classic als de Herald Sun Tour doen.' Hij hoopt zijn seizoen daar op een goede manier aan te vatten. 'We zijn als ploeg super gemotiveerd om alles te geven, en ikzelf hoop ook mijn kans te kunnen pakken.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws