Bennett opent wielerseizoen met zege in ouverture Tour Down Under Algemeen nieuws

Bennett opent wielerseizoen met zege in ouverture Tour Down Under

Door Tom van der Salm 21 januari 2020 | 05:03


Sam Bennett heeft de eerste échte sprinterstest van het seizoen succesvol afgerond in de Tour Down Under. De Ier bezorgde zijn nieuwe ploeg Deceuninck-Quick-Step de zege na een perfecte voorbereiding. Jasper Philipsen werd knap tweede, voor Erik Baska.

Het was aangenaam koersweer in het zuiden van Australië, iets waar vooral de plaatselijke bevolking blij mee zal zijn na de hevige weersomstandigheden van de laatste weken. Drie thuisrijders besloten van deze gelegenheid gebruik te maken om in beeld te komen, evenals een Amerikaan. Jarrad Drizners, Michael Storer, Dylan Sunderland en Joey Rosskopf vormden de vlucht van de dag.

De eerste tussensprint was even daarvoor gewonnen door Daryl Impey, die daarmee zijn ambitie om de ronde voor een derde keer op een rij te winnen kracht bijzette. Een andere ervaren kracht, Thomas De Gendt, zorgde er ondertussen hoogstpersoonlijk voor dat de vlucht niet de gewilde ruimte kreeg. Dit besefte ook Rosskopf, die daarop accelereerde. Die poging was geen lang leven beschoren, en het gehele viertal was zo al op goed dertig kilometer van de meet bij de lurven gegrepen.

Spannende strijd tussen sprintersploegen

Nadat het beulswerk van De Gendt erop zat, was het de beurt aan de formaties van onder meer Bennett en Elia Viviani. Omdat ook de klassementsploegen zich mengden om de eerste posities, ontstonden er enkele gevaarlijke situaties. Gelukkig allemaal zonder erg, waardoor er met een compleet peloton voor de winst gestreden werd.

In de laatste kilometers maakte EF Education First wederom een goede indruk, met de troepen van Lotto Soudal en Deceuninck-Quick-Step in hun spoor. Toen de sprint werd ingezet, was Caleb Ewan echter in geen velden of wegen te bekennen. Bennett werd daarentegen perfect ingeleid door zijn lead-out's, en wist dit overtuigend af te ronden. Een sterke Philipsen moest het hoofd buigen, evenals de verrassende nummer drie Baska. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 1 Tour Down Under 2020

1. Sam Bennett
2. Jasper Philipsen + 0.00
3. Erik Baska ''
4. Elia Viviani ''
5. Andre Greipel ''
6. Kristoffer Halvorsen ''
7. Caleb Ewan ''
8. Marc Sarreau ''
9. Sam Welsford ''
10. Alberto Dainese ''

Klassement na etappe 1 Tour Down Under 2020

1. Sam Bennett
2. Jasper Philipsen + 0.04
3. Erik Baska 0.06
4. Daryl Impey 0.07
5. Jarrad Drizners ''
6. Chris Lawless 0.08
7. Dylan Sunderland ''
8. Nathan Haas 0.09
9. Michael Storer ''
10. Elia Viviani 0.10


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws