Sam Bennett

Sam Bennett is een Iers wielrenner die uitkomt voor Deceuninck-Quick-Step. Hij staat voornamelijk bekend als sprinter, wat hem in alle grote rondes etappeoverwinningen opleverde.

Sam Bennett

Bennett werd niet in Ierland, maar in België geboren. Zijn vader was daar op dat moment profvoetballer. Bennett junior raakte er echter besmet met het wielervirus. Zo was hij bijvoorbeeld fan van Tom Boonen. Het deed hem besluiten om zelf ook op de fiets te stappen, zowel op de weg als op de baan. In die laatste discipline werd hij bij de junioren Europees kampioen op de puntenkoers.

Bennett groeit bij BORA-hansgrohe uit tot wereldsprinter

Via An Post, een bescheiden Ierse ploeg, kwam Bennett in 2014 terecht in de WorldTour. Hij tekende er een contract bij het Duitse BORA-hansgrohe, waar hij een van de belangrijkste pionnen voor de sprint moest gaan worden. Langzaam maar zeker won hij steeds grotere koersen, tot het moment in 2018 dat hij zich volledig met de wereldtop kon gaan meten. In de Giro d'Italia van 2018 won hij maar liefst drie etappes.

Bennett had zijn naam als topsprinter gevestigd, maar moest binnen zijn team opboksen tegen ander sprintgeweld als Peter Sagan en Pascal Ackermann. Hij had de hoop gevestigd dat hij in 2019 naar de Tour de France mocht gaan, maar moest het in plaats daarvan doen met de rol van kopman in de Vuelta a España. Met twee etappezeges in de pocket verliet hij de ploeg om voor zijn eigen kans te mogen gaan in de Tour de France. Hij tekende een contract bij Deceuninck-Quick-Step.

Bij Deceuninck-Quick-Step kan Bennett eindelijk naar Tour de France

Ook in het shirt van zijn nieuwe werkgever wist Bennett te overtuigen in de massasprints. Deceuninck-Quick-Step speelde hem uit als sprinter in de Tour en Bennett wist de druk van zich af te rijden. Twee etappezeges, waarvan een op de felbegeerde Champs-Élysées, en de groene puntentrui waren een bekroning op zijn carrière. Het jaar nadien verslechterde de relatie tussen Bennett en zijn ploeg echter: na een goed voorjaar raakte Bennett geblesseerd aan zijn knie, waar ploegbaas Patrick Lefevere zijn vraagtekens bij had. 

Nadat bekend werd dat Bennett terug zou keren naar BORA-hansgrohe, was het helemaal hommeles. Bennett zou geen koers meer uitrijden, maar weigerde zijn zegje van het verhaal te doen. Bij BORA-hansgrohe wil hij zich naar eigen zeggen weer focussen op presteren op de fiets. 

Sam Bennett Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties