Ewan oppermachtig in tweede rit Tour Down Under; val ontsiert spurt Algemeen nieuws

Ewan oppermachtig in tweede rit Tour Down Under; val ontsiert spurt

Door Tom van der Salm 22 januari 2020 | 08:00


Caleb Ewan heeft zijn gram gehaald in de tweede rit van de Tour Down Under. De Australiër declasseerde de tegenstand in de laatste meters tot amateurs met een ongelofelijke versnelling, na een massale val net voor de laatste kilometer met onder meer Simon Yates en Richie Porte als slachtoffers. Daryl Impey eindigde achter Ewan als tweede, voor Nathan Haas. Ewan neemt ook de leiderstrui over. 

Met Sam Bennett in de leiderstrui vertrok het peloton voor een 135 kilometer lange onderneming naar Stirling, waar een venijnige aankomst op een heuveltje getrokken lag. Een finish voor de sterke mannen met de nodige punch in de benen. In de aanloop naar de meet was er traditioneel een kopgroep, een internationale dit keer. Zowel Noord-Amerika (Joey Rosskopf), Europa (Laurens De Vreese), Azië (Omer Goldstein) als Australië (Samuel Jenner) was vertegenwoordigd.

Net als in de eerste rit kreeg de vlucht van de dag amper ruimte, waardoor de Belg De Vreese het nog maar alleen probeerde. Het zou uitstel van executie zijn, terwijl Jay McCarthy en George Bennett respectievelijk twee en één secondes op wisten te rapen bij een tussensprint. Doordat slechts De Vreese voor het peloton uitreed lag het tempo niet bijster hoog, wat een voordeel leek voor de sprinters ten opzichte van de punchers. Op goed twintig kilometer van het einde was het avontuur van de Astana-renner uiteindelijk afgelopen.

Lekke band Dennis, problemen Bardet en grote val

Op deze manier trok de grote groep voltallig de laatste plaatselijke ronde in. Een lekke band van Rohan Dennis op vijftien kilometer van de finish leek nog het meest opzienbarende, omdat er net op dat moment vaart in het peloton kwam. De Australiër kon op tijd weer aansluiten, bij het aanvatten van de slotklim. Wie minder geluk had, was Romain Bardet. De Fransman leek problemen te hebben met zijn fiets op het slechtst mogelijke moment, gezien het tempo aan het front van Mitchelton-Scott.

Ook de sprinters waren bij het ingaan van de laatste drie kilometer nog van voren te vinden, terwijl er net voor de laatste kilometer een grote crash was in de achtergrond. Dat zorgde in ieder geval voor flinke verwarring en een flinke reductie van het aantal renners. Mitchelton-Scott leidde de spurt perfect in voor Impey, maar Ewan kwam als een duveltje uit een doosje over de Zuid-Afrikaan heen en raasde naar de zege. Impey werd tweede, terwijl Haas de derde plek wist op te eisen. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 2 Tour Down Under 2020

1. Caleb Ewan
2. Daryl Impey ''
3. Nathan Haas ''
4. Jasper Philipsen ''
5. Fabio Felline ''
6. Andrea Vendrame ''
7. Timo Roosen ''
8. Luis Leon Sanchez ''
9. Diego Ulissi ''
10. George Bennett ''

Klassement na etappe 2 Tour Down Under 2020

1. Caleb Ewan
2. Sam Bennett ''
3. Daryl Impey + 0.01
4. Jasper Philipsen 0.04
5. Nathan Haas +0.05
6. Jarrad Drizners +0.07
7. Dylan Sunderland +0.08
8. Chris Lawless ''
9. Jay McCarthy ''
10. George Bennett +0.09

De rest van het algemeen klassement wordt aangevuld, dit is nog niet bekend door de tijdsverschillen na de val in het peloton.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws