Bennett gaat strijd aan tegen Aussie's: 'Ben daar ieder jaar goed' Algemeen nieuws

Bennett gaat strijd aan tegen Aussie's: 'Ben daar ieder jaar goed'

Door Jannick van der Hooft 22 januari 2020 | 16:37


De Tour Down Under zoekt in de derde etappe de heuvels op en George Bennett heeft daar alvast zijn zinnen op gezet. De Nieuw-Zeelander van Jumbo-Visma vertelt in gesprek met CyclingNews dat hij de strijd aan wil gaan met de Aussie's.

Vol goede moed kijkt hij vooruit richting de eerste finish bergop in Paracombe: 'Ieder jaar ben ik op dat moment goed, maar heb ik later op Willunga Hill (zesde etappe, red.) moeite.' Het verschil zit hem volgens Bennett in de lengte van de beklimmingen: 'Die op Willunga duurt zo'n zeven minuten, dat is niet echt mijn ding.'

Bennett vergelijkt zich met Aussie's: 'Ik leg hier niet dezelfde nadruk'

Toch heeft hij goede hoop op goede prestaties tijdens zijn eerste koersweek. Dat heeft aan de ene kant te maken met het sterke team dat hij om zich heen heeft, maar ook met de veranderde trainingsaanpak: 'Ik rijd nu twintig uur per week op de fiets en dat is iets meer dan normaal. Maar het echt intensieve bewaar ik nog even voor februari', zo legt hij uit. 'De Aussie's hebben er waarschijnlijk dertig in een week op zitten. Ik leg niet dezelfde nadruk op deze periode als zij, maar dat betekent niet dat ik hier niet goed kan zijn.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws