'Van der Poel wint zeker twee klassiekers en wordt Monsieur Paris-Roubaix' Algemeen nieuws

'Van der Poel wint zeker twee klassiekers en wordt Monsieur Paris-Roubaix'

Door Bram van der Ploeg 24 januari 2020 | 11:40


Roger De Vlaeminck voorspelt in gesprek met Sporza dat Mathieu van der Poel ook dit jaar gaat oogsten in het voorjaar. Volgens de Belgische oud-renner gaat de Nederlander minstens twee 'grote klassiekers' winnen.

'Ik ben een bewonderaar van Van der Poel, die op zijn gemak het WK veldrijden zal winnen', begint De Vlaeminck zijn voorspellingen. 'Ik ben er zeker van dat Van der Poel minstens twee grote klassiekers gaat winnen. Als hij er drie meedoet, wint hij er zeker twee.'

Waarom? Omdat er volgens De Vlaeminck geen betere is. 'Hij is een fantastische renner en altijd mijn favoriet. Ik zie mezelf wel in hem, al heeft hij geen Eddy Merckx of Bernard Hinault als tegenstanders. Het iets gemakkelijker voor hem. Ik ben er ook honderd procent zeker van dat hij Monsieur Paris-Roubaix kan worden. Als zo'n renner jouw record klopt (De Vlaeminck won vier keer in Roubaix, red.), moet je daar niet bang voor zijn.' (foto: Proshots)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
24 Jan 2020 om 18:45

Mooi toch altijd dat geklets van De Vlaeminck die beweert dat het in deze tijd wat makkelijker is voor VDP om te winnen....de top van het wielrennen is nog nooit zo breed geweest als nu.

Reageer


Meer nieuws