Roglic is geen geldwolf: 'Ik zou ook fietsen zonder mijn loonstrook' Algemeen nieuws

Roglic is geen geldwolf: 'Ik zou ook fietsen zonder mijn loonstrook'

Door Ward Hilhorst 25 januari 2020 | 16:49


De Sloveense ster Primoz Roglic was, in ieder geval in onze 'Renner van het Jaar'-serie, de meest succesvolle renner van het afgelopen wielerjaar. Dar levert hem bij Jumbo-Visma ook een aardig zakcentje op, maar bij het Sloveense medium Vecer laat hij weten dat dat zeker niet zijn grootste drijfveer is.

Sowieso vindt de nuchtere renner dat er weinig te klagen is in de WorldTour, volgens hem kunnen alle renners binnen die teams goed leven van het geld dat ze met hun sport verdienen. 'Of dat terecht is is een eindeloos debat. Blijkbaar denken de ploegen van wel, dat is in dit geval het belangrijkst.' Overigens bleek vorig jaar dat dat een ander verhaal is bij de (Pro)continentale ploegen.

Roglic maakt het allemaal eigenlijk niet zo veel uit, hij wil gewoon fietsen. En niet alleen dat, hij wil het hardst fietsen van het hele peloton. 'Geld kan niet de grootste drijfveer zijn, ik vind het het belangrijkst dat ik gewoon kan fietsen. Hoe veel geld ik heb verandert niet hoe ik op de fiets stap, als het regent word ik nog steeds nat. Als je het op die manier bekijkt wordt geld automatisch een bijzaak.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws