Gaviria neemt succesvol revanche en wint tweede etappe Vuelta a San Juan Algemeen nieuws

Gaviria neemt succesvol revanche en wint tweede etappe Vuelta a San Juan

Door Jannick van der Hooft 27 januari 2020 | 23:45


Fernando Gaviria heeft de tweede etappe in de Vuelta a San Juan gewonnen. De Colombiaan bleek na een chaotisch, maar zonder valpartijen, verlopen finale de snelste benen te hebben. Gaviria is tevens de nieuwe leider in de Argentijnse rittenkoers.

Met Rudy Barbier in de leiderstrui vertrok het peloton vanuit Pocito voor opnieuw een vlakke rit. Onderweg waren er geen gecategoriseerde klimmen te vinden, dus konden de renners zich opmaken voor een volgende sprntkans. Acht renners wilden zich echter niet direct neerleggen bij dat scenario en trokken ten aanval. Onder die renners waren er opnieuw weinig aansprekende namen te vinden. Het peloton had weinig moeite om de groep de gehele race op een kleine afstand te houden.

Met de finish in zicht waren het twee renners uit de oorspronkelijke kopgroep die het kennelijk te langzaam vonden gaan. Robin Carpenter en Christopher Jurado trokken gezamenlijk ten aanval. Met slechts een minuut voorsprong en nog twintig kilometer te gaan, wist het duo echter al dat het een erg moeilijke klus zou worden om uit de greep van het peloton te blijven.

Peloton stevent af op massasprint

Bij het ingaan van de laatste tien kilometers werden de laatste overblijvers van de kopgroep dan eindelijk ook teruggepakt en kon het peloton zich opmaken voor de massasprint. De mannen van Deceuninck-Quick-Step probeerden hun sprinter Alvaro Hodeg al vroeg vooraan te houden. Ook klassementsleider Barbier was op de voorgrond te vinden.

In de slotkilometer kwam de trein van Hodeg dan met een flinke versnelling, maar het bleek te vroeg te zijn. De wind stond op kop, waardoor er nog genoeg renners vanuit de achtergrond konden komen. Het was uiteindelijk Gaviria die met een ultieme jump de concurrentie in de slotmeters overrompelde. Van Barbier was geen spoor te bekennen, waardoor Gaviria de leiding in het klassement kon overnemen. (Foto: Sirotti, 2019)

Uitslag etappe 2 Vuelta a San Juan

1. Fernando Gaviria
2. Nicolas Javier Naranjo
3. Marco Benfatto
4. Piet Allegaert
5. Peter Sagan
6. Travis McCabe
7. Mauro Abel Richeze
8. Cesar Martingil
9. Bert Van Lerberghe
10. Alvaro José Hodeg

Klassement na etappe 2 Vuelta a San Juan

1. Fernando Gaviria
2. Rudy Barbier
3. Manuel Belletti
4. Nicolas Javier Naranjo
5. Tomas Contte
6. Marco Benfatto
7. Christopher Robin Jurado
8. Peter Sagan
9. Alvaro José Hodeg
10. Travis McCabe


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws