Spekenbrink: 'Er zijn geen fouten gemaakt rond knieblessure Dumoulin' Algemeen nieuws

Spekenbrink: 'Er zijn geen fouten gemaakt rond knieblessure Dumoulin'

Door Bram van der Ploeg 29 januari 2020 | 13:10


Iwan Spekenbrink blijft erbij dat Team Sunweb en Tom Dumoulin de logische keuzes hebben gemaakt rond de knieblessure in 2019. In een interview in De Telegraaf kijkt de ploegbaas verder vooruit naar een leven zonder de grote kopman.

'Er zijn geen fouten gemaakt rond zijn knieblessure, en dat zal Tom ook zeggen. Hij is vorig jaar in de Giro gevallen en zijn knie is daar beschadigd. Wat er dan gebeurt is dat hij supergedreven en ambitieus is om de Tour te halen, net zoals wij dat bij de ploeg zijn. De beste manier om die knie te laten genezen is rust, maar als je zo goed mogelijk in de Tour wilt verschijnen, moet je dat gewricht belasten. Ga die balans maar zoeken. Iedereen wilde die poging voor deelname wagen, daar is niks mis mee', zo begint Spekenbrink.

De ploegbaas van Sunweb vindt wel dat er verbeterpunten zijn en hij hoopt er van te leren. 'Achteraf gezien hadden we eerder moeten besluiten dat de Tour niet haalbaar was', aldus Spekenbrink, die zonder Dumoulin nu in ieder geval minder druk zal voelen in grote rondes. 'Sam Oomen en Wilco Kelderman zijn renners die al in de top-10 hebben gereden in een grote ronde, maar we kunnen van hen niet verwachten dat ze die gaan winnen.' (foto: Sirotti 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws