Dumoulin gaat voor koersritme; sprintstrijd Groenewegen en Jakobsen Algemeen nieuws

Dumoulin gaat voor koersritme; sprintstrijd Groenewegen en Jakobsen

Door Jannick van der Hooft 03 februari 2020 | 14:12


Tom Dumoulin start in de Ronde van Valencia voor het eerst in het tenue van zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma, maar volgens ploegleider Grischa Niermann moeten we niet direct al te grote verwachtingen hebben. Dat meldt hij in een persbericht op de website van de ploeg.

Volgens de Duitser is het namelijk niet het doel van de ploeg om al direct top te presteren: 'Het is de bedoeling dat we hier als een team rijden en we aan de nieuwe jongens (waaronder ook Christoph Pfingsten en Tobias Foss, red.) kunnen laten zien hoe Jumbo-Visma te werk gaat. Voor Tom en Tobias is het voornamelijk belangrijk om ritme op te doen. Iedere dag kijken we dan hoe ze zich voelen.'

Sprintstrijd tussen Groenewegen en Jakobsen in Valencia

Toch is er wel een andere renner binnen de gelederen die de ploeg van successen kan voorzien. Van Dylan Groenewegen wordt verwacht dat hij in staat is om etappes te winnen, zo klinkt het bij Niermann. Daarin zal hij uitgedaagd worden door Nederland kampioen op de weg Fabio Jakobsen. Ploegleider Tom Steels van Deceuninck-Quick-Step meldt namelijk dat dat het doel is van zijn ploeg om daarin te slagen met Jakobsen. (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws