Bettiol knalt naar winst in slottijdrit Bessèges; Cosnefroy houdt stand Algemeen nieuws

Bettiol knalt naar winst in slottijdrit Bessèges; Cosnefroy houdt stand

Door Jannick van der Hooft 09 februari 2020 | 16:12


De afsluitende tijdrit in de Étoile de Bessèges is gewonnen door Alberto Bettiol. De Italiaan van EF Education First deed daarmee een aanval op de eindoverwinning in de koers, maar kwam net tekort om Benoît Cosnefroy nog van de troon te stoten.

Het parcours van de tijdrit in Frankrijk was grotendeels vlak, maar kende op het eind nog een venijnige klim. Om die reden niet echt een lekker einde voor de echte tempobeulen, die daarom ook hun tanden stukbeten op de tijdrit. Renners die normaal goed zijn op zulke korte afstanden, zoals Edvald Boasson Hagen en Ryan Mullen stelden teleur.

Het was Magnus Cort Nielsen die een goede richttijd neerzette. Pierra Latour kwam lange tijd nog het dichtst in de buurt van de tijd van de Deen, maar ook hij eindigde op zes seconden. Het was daarna afwachten of de renners in de top van het klassement nog iets uit konden halen om de Deen van zijn hot seat af te stoten.

Het was uiteindelijk zijn ploegmaar Bettiol die dat voor elkaar kreeg. De Italiaanse winnaar van de Ronde van Vlaanderen was maar liefst tien seconden sneller dan Cort. De verrassende nummer twee van het klassement, Alexys Brunel, reed een knappe tijdrit, maar eindigde toch op zestien seconden van zijn Italiaanse belager. Hij behield daarmee zijn voorsprong in het klassement maar net.

Daarna was het wachten op klassementsleider Cosnefroy. De Fransman van AG2R La Mondiale wist de schade te beperken en eindigde uiteindelijk op 27 seconden van winnaar Bettiol. De ultieme krachtinspanning van Bettiol bleek daarmee niet genoeg voor de eindzege, die naar de Fransman ging.

Uitslag etappe 5 Étoile de Bessèges

1. Alberto Bettiol
2. Magnus Cort Nielsen +0.09
3. Pierre Latour +0.15
4. Alexys Brunel +0.17
5. Michael Valgren Hundahl +0.24
6. Ben O'Connor +0.25
7. Benoît Cosnefroy +0.27
8. Aurélien Paret-Peintre +0.28
9. Edvald Boasson Hagen +0.29
10. Kamil Malecki +0.31

Eindklassement Étoile de Bessèges

1. Benoît Cosnefroy
2. Alberto Bettiol +0.13
3. Alexys Brunel + 0.14
4. Kevin Geniets +1.02
5. Lilian Calmejane +1.05
6. Aurélien Paret-Peintre +1.26
7. Damien Touzé +1.45
8. Aimé De Gendt +2.14
9. Jimmy Janssens + 2.17
10. Edward Planckaert +2.19


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws