Benoit Cosnefroy

Benoit Cosnefroy is een Franse wielrenner die voornamelijk bekendstaat vanwege zijn punchkwaliteiten. Hij werd op 17 oktober 1995 geboren in Cherbourg en komt momenteel uit voor AG2R Citroën Team. 

Cosnefroy brak in 2017 door als talent door in het Noorse Bergen wereldkampioen te worden bij de beloften. Vele Franse ploegen hengelden destijds naar zijn diensten, maar hij besloot de ploeg waar hij zijn opleiding genoot bij te houden. Dit was AG2R La Mondiale, dat tegenwoordig als AG2R Citroën Team door het leven gaat. 

Hij staat bekend als een uitstekende renner voor de klassiekers. Zo werd hij in 2018 op 22-jarige leeftijd al derde in Parijs-Tours en eindigde hij in de Waalse Pijl van 2020 als tweede. Zijn eerste grote winst op WorldTour-niveau was de Bretagne Classic in 2021, toen hij landgenoot en wereldkampioen Julian Alaphilippe klopte in een sprint met twee. Ook werd hij al derde op het EK en in wedstrijden als de Brabantse Pijl. 

Cosnefroy een goede renner voor de sponsors

In de grote rondes staat Cosnefroy bekend om zijn aanvallende stijl van rijden. Hij reed tot nu toe drie keer de Tour de France en droeg daarin al meermaals de bolletjestrui in de eerste dagen van de rittenkoers. Op die manier zorgt Cosnefroy voor veel reclame voor zijn sponsors, die dat in de grootste koers van het jaar goed kunnen gebruiken. 

Cosnefroy heeft momenteel een contract tot en met 2023 bij AG2R Citroën Team en hoopt de komende jaren een zege in een grote klassieker te boeken en ritzeges in de grote rondes na te jagen. 

Benoit Cosnefroy Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties