Conditie Van Avermaet vordert volgens plan: ‘Ik voel me heel goed’ Algemeen nieuws

Conditie Van Avermaet vordert volgens plan: ‘Ik voel me heel goed’

Door Wilbert van der Velde 09 februari 2020 | 20:20


Greg Van Avermaet reed dan geen bijzondere resultaten in de Ronde van Valencia, zijn optreden in etappe vier naar de loeisteile Sierra de Bérnia sprak wel tot de verbeelding. Hij bleek de sterkste van de kopgroep en heeft het nodige vertrouwen opgedaan richting het openingsweekend. 

‘Ik denk dat ik wel tevreden mag zijn. De etappes waren mij niet echt op het lijf geschreven, maar ik heb het zo goed mogelijk proberen te doen in de lastige etappes. Ik botste daar echter wel een beetje op mijn eigen limiet’, vertelt Van Avermaet tegen Het Laatste Nieuws.

Van Avermaet keert pas in aanloop naar Omloop Het Nieuwsblad weer terug naar Vlaanderen en gaat dus nog de nodige trainings- en wedstrijdkilometers op het Iberisch Schiereiland afleggen. Met deze aanpak hoopt de Belg zich weer écht te tonen in de klassiekers. ‘Ik voel me heel goed. Mijn conditie vordert volgens plan en ik denk dat dit een goede voorbereiding is. Uiteindelijk wordt na het voorjaar de eindafrekening gemaakt.’ Van Avermaet vervolgt zijn seizoen in de Ronde van de Algarve. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws